Nieuws button
Contact button
Toegang button
Bouton Pit Brasserie
logies button
Bouton Restaurants
Caterers button
Dienstverleners button
Bouton Location de salles
Weerbericht button
Archief button
banner-voleur
banner-environment-vert2-fr-1
Campus automobile button

Archief

Meer dan 60 rijders die de hele week dromen van de overwinning …

OK, Audi kent de weg naar succes; ze weet hoe een race van 24 uur aangepakt moet worden. Toch is het Audi Sport Team WRT van Vincent Vosse, het Audi Sport Team Phoenix of zelfs United Autosports, dat vorig jaar ook de kleuren van Audi verdedigde, zeer zeker niet van plan op de lauweren te gaan rusten. Meer dan ooit is de diversiteit niet van de lucht in deze editie 2012 van de Total 24 Hours of Spa met de Z4 van de BMW-clan; Mercedes met haar SLS AMG GT3; de 997 GT3 R van Porsche en de 458 Italia van Ferrari… die er allemaal op gebrand zijn Ingolstadt van de troon te stoten. De R8 LMS Ultra krijgen geduchte tegenstanders tegenover zich.

Een tipje van de sluier; de lijst met inschrijvingen is te vinden op http://blancpain-endurance-series.com/results.php. U krijgt daar een mooie indruk van dit fameuze peloton met een twintigtal kandidaten die allen de overwinning binnen willen halen. Per auto zijn er minimaal 3 rijders, en dat betekent dus meer dan 60 concurrenten die de hele week dromen van die hoogste plaats op het podium.

Onder hen bevinden zich onze vertegenwoordigers met ambities die ze willen waarmaken. Vooral Bas Leinders en Maxime Martin (teamgenoten van de Fin uit Eupen, Markkus Palttala) die de leiding hebben in het kampioenschap Blancpain Endurance Series in de categorie GT3 Pro Cup. En dat alles in een auto van een Belgisch team van Marc VDS! Droom! Temeer daar er tijdens de vedetterace van dit kampioenschap dubbele punten te verdienen zijn. Dat wordt ellebogenwerk.

Voor deze heren zal de eerste vuurdoop zeker plaatsvinden tijdens de verschillende kwalificatieritten, maar het is duidelijk dat niemand de nieuwste introducé van de 24 Hours wil missen: de Super Pole van vrijdag. Weet u het nog: de eerste 20 van de vrije trainingsritten van donderdag zullen proberen om zich tijdens twee omlopen te plaatsen op de eerste startrij. Let op, er is een kleine wijziging in de tijden: de Super Pole start vanaf 15 uur 35.

Nog een klein geheugensteuntje: hup, in de eerste versnelling en kom zaterdagmorgen naar Francorchamps. Het spektakel gaat vroeg in de morgen van start met om 9.55 uur de Asia Series (eenzitters) gevolgd door de Lamborghini Blancpain Super Trofeo, de British F3 International Series en om 13.15 uur een race van 30’ van het Belgische BRCC kampioenschap dat geen introductie meer behoeft. De Belgische versie van het GT-Toerisme kampioenschap gaat van start met een kleine veertig auto’s. Een mooier voorprogramma kun je je niet wensen. Voor meer informatie over het volledige tijdschema van het weekend, surf naar http://www.total24hours.com/total24hours/pdf/agenda/timing24h.pdf

Terug naar archief

WEC
rsrspa
RACB EXPERIENCE
PDE
Bapteme de piste
iracing