Ferrari Racing Days – Spa-Francorchamps klaar voor de grote show

08.05.2018
Ferrari Racing Days – Spa-Francorchamps klaar voor de grote show
Ferrari racing days

 

Maranello, 7 mei 2018 – De Ferrari Racing Days op Spa-Francorchamps, het grootste Europese Corse Clienti evenement van 2018, gaat weldra van start met de eerste testritten van de Challenge op woensdag en de opening van de F1 Clienti en XX Programmes sessies op vrijdag. De legendarische baan in de Ardennen, al jarenlang de thuis van de Belgische Grote Prijs Formule 1, ontvangt meer dan 80 wagens die deelnemen aan drie activiteiten: de Ferrari Challenge, XX Programmes en F1 Clienti. Naast het sportieve aspect, zullen er vanaf donderdag ook heel wat Passione Ferrari en Club Challenge activiteiten zijn, alsook een paddock vol met attracties.

Ferrari Challenge. Spa-Francorchamps ontvangt de derde ronde van het seizoen 2018 van de Ferrari Challenge Europe. In de Trofeo Pirelli is Nicklas Nielsen (Formula Racing) de man om in het oog te houden, al zullen de lokale fans supporteren voor de Belg Florian Merckx die zijn comeback maakt na de overwinning in het 206 APAC kampioenschap. In de Trofeo Pirelli AM is Chris Froggatt de favoriet, terwijl in de Coppa Shell Erich Prinoth de leiding heeft, vóór Vladimir Hladik. In de Coppa Shell Am heeft Ingvar Mattsson de leiding. Alessandro Pier Guidi, WEC Wereldkampioen bij Ferrari, zal optreden als race-adviseur.

XX Programmes. Er wordt ook uitgekeken naar de wagens van de XX Programmes. Voor de eerste keer zien we op Spa-Francorchamps de FXX K Evo, de meest recente wagen van deze exclusieve Corse Clienti activiteit, die goed is voor 1050 pk, 860 van de warmtemotor en 190 van het HY-KERS systeem dat is afgeleid van de Formule 1. De auto beschikt over een nieuwe aerokit voor nog meer snedige prestaties. Zes FXX K’s zullen zich opstellen naast elf 599XX’s en FXX’s, de eerste wagen van dit type programma die een beroep kan doen op exclusieve leermeesters zoals Olivier Beretta.

F1 Clienti. De officiële WEC Ferrari-piloot Davide Rigon wordt het referentiepunt voor de klanten van F1 Clienti, het Ferrari programma dat Formule 1 wagens van het meest succesvolle team ter wereld aanbiedt aan een exclusieve groep van eigenaars. Onder de wagens op de baan zien we de F2002, de recordbrekende eenzitter waarmee Michael Schumacher in Spa-Francorchamps voor de zevende keer wereldkampioen werd; de F2001, ook goed voor een individuele wereldtitel en een constructeurstitel met de Duitse ster, twee F2008’s en een F2007 van de huidige piloot van de Scuderia Ferrari, Kimi Raikkonen. Naast zijn rol als instructeur zal Davide Rigon op zondag ook op het circuit verschijnen in de F1 show.

In de paddock. De Ferrari Racing Days op Spa-Francorchamps beloven een memorabel evenement te worden, en niet enkel omwille van de gebeurtenissen op de baan. De nieuwe paddock van het beroemde Belgische circuit ontvangt alle Challenge wagens uit het verleden, ter gelegenheid van de komst van de 488 Challenge,de nieuwe auto van de beroemdste single-make-serie ter wereld. De wagen, die onthuld werd op de Finali Mondiali in Daytona in 2016, maakte zijn debuut bij de start van het kampioenschap van 2017. Fans kunnen ook het volledige assortiment zien, waaronder de 812 Superfast, een buitengewone 12-cilinderwagen, de Portofino en de gloednieuwe Ferrari 488 Pista. 

Timing of the weekend 

Ticketing