HET WORDT HEET IN DE JUNIOR 1000 !

30.07.2019
HET WORDT HEET IN DE JUNIOR 1000 !
CELA VA CHAUFFER EN JUNIOR 1000 !

Je kan je soms wel vergissen aan de naam of het uitzicht. Geloof maar niet dat de Junior categorie van de 6 Heures de Spa-Francorchamps enkel jongeren zijn en/of super gestimuleerde beginners ! Dat is misschien het geval voor de 600cc maar voor de 1000cc is dat alles behalve het geval. Het merendeel van deze rijders zijn oude circuitrotten, habitués van de Track Days en zelfs ervaren piloten. Het enige dat ze echt gemeenschappelijk hebben met de juniors is dat zij ook wel super gestimuleerd zijn !

In 2018 eindigden de eerste drie Junior 1000-teams als 9e, 10e en 11e in het algemeen klassement ! Met andere woorden : het niveau van de categorie is hoog. Jaar na jaar wordt het ook steeds hoger. Dit is wat Arnaud Brochier van Team Moto 80 opmerkt: "De Juniors 1000 is een categorie die blijft groeien in vermogen. We zien steeds grote gevechten om de overwinning en om de podiumplaatsen. Vorig jaar schoven we door een kleine val en twee pitstops meer dan onze concurrenten naar de 4e plaats. Voor deze editie streven we naar de overwinning en we rekenen daarvoor op nieuw bloed ! Met Vincent Van Melderen en Jeofrey Bonafede verwelkomt het Moto 80-team twee nieuwe leden, van wie er één - Bonafede - momenteel het Belgische 1000cc Junior Kampioenschap leidt."

Het goede nieuws voor hen en voor de anderen is dat het Trax Racing Team (Niels Hattas - Dennis Vermoesen - Marty Debruyne), winnaar in 2018, naar de Inter-categorie is overgegaan. De kanshebbers voor de overwinning blijven echter talrijk, te beginnen met het Vigenon Racing Team van Christoffe Vigenon, Geert Verhelst en David Drieghe, het Apple Racing Team van Arnaud Bojmistruk en Mathieu Vertez, het Mak Racing Team (Jeremy Ulens - Filippo Biondolillo ), het Alien 2 team (Patrice Paulis - Jeremy Legros), het Final 3 Endurance Team (Johan Larminier - Didier Boelens - Patrick Quintens), het A&C Racing Team (Yves Bollaerts - Arno Verstreppen), en niet te vergeten het Phenix Racing Junior Team (Plumier - Poiré - Cheret), auteur van een prachtige 4e plaats vorig jaar ...