Spa Classic : 18-20 mei

15.05.2018
Spa Classic : 18-20 mei
Spa Classic : 18-20 mai

De Spa-Classic, opgericht in 2011, is geleidelijk gegroeid en behoort vandaag bij de grootste historische races in Europa. Het is een absolute must voor liefhebbers van mooie wagens en automobielgeschiedenis.

De Heritage Touring Cup zal in 2018 opnieuw een van de uithangborden van de Spa-Classic zijn. In totaal zullen het er 8 zijn, met GT-modellen, Sports-wagens, Prototypes, Toerismewagens en Éénzitters die de geschiedenis van de automobielsport hebben gekleurd : Classic Endurance Racing 1 & 2, Sixties’ Endurance, The Greatest’s Trophy, Group C Racing, Heritage Touring Cup en Euro F2 Classic. De 2.0L Cup is de nieuwigheid voor 2018, net zoals het gastplatform van de Global Endurance Legends – die demonstraties zullen uitvoeren. Het platform bestaat uit GT’s en prototypes die de beroemdste enduranceraces uit de jaren 1990 en 2000 hebben gereden (McLaren F1 GTR, Ferrari F40, Chrysler Viper GTS-R, Audi R8, Peugeot 908...). 

Het is een traditie dat de clubs, samen met de eigenaars van individuele auto's, talrijk aanwezig zullen zijn, zodat het publiek een reeks sublieme verzamelvoertuigen zal kunnen ontdekken. Tijdens het weekend worden zeven track-sessies van 25 minuten aangeboden om de fantastische route van Francorchamps te ontdekken en ervan te genieten.

Ten slotte blijft het Exposantendorp in het hart van paddock, vlakbij de Eau Rouge. Men vindt er artiesten, costumiers, boekhandelaars en andere  winkeliers die hun prachtige items willen delen met een publiek van enthousiastelingen. 

Om de families te plezieren, biedt Spa-Classic ook animatie aangepast aan alle leeftijden: een rij-initiatie voor de allerjongsten, Racing Bug en nog veel meer... Alles verloopt in een feestelijke en muzikale sfeer, onder meer dankzij door een rondtrekkend orkest. 

Kom met de familie genieten van een fantastisch weekend!

Ticketing : https://peterauto.peter.fr/fr/spa-classic/billetterie/