Gedeeltelijke heropening van het Circuit van Spa-Francorchamps

15.05.2020
Gedeeltelijke heropening van het Circuit van Spa-Francorchamps
Réouverture partielle du Circuit de Spa-Francorchamps

 

Het Circuit van Spa-Francorchamps verwelkomt het besluit dat vandaag werd genomen door het Overlegcomité, uitgebreid met experts op vlak van het afbouwen van de inperkingsmaatregelen. Vanaf maandag 18 mei zal het Circuit zijn activiteiten gedeeltelijk mogen hervatten.

De hervatting van de trainingen voor individuele professionele atleten is toegestaan. Per groep mogen maximaal 20 personen onder begeleiding van een coach of begeleider de baan op. Deze trainingen vinden plaats achter gesloten deuren, dat wil dus zeggen zonder publiek. 

Het circuit van Spa-Francorchamps heeft een reeks gezondheids- en preventiemaatregelen geïmplementeerd (maskers, schermen, hydro-alcoholische gel, enz.) alsook de regels omtrent social distancing. Op die manier volgt men de richtlijnen van de overheden om de gezondheid van klanten, organisatoren, werknemers, commissarissen en partners te beschermen.  

Er is ook een specifieke procedure op logistiek en medisch niveau (verkeersplan, toegangsplan,…) vastgelegd. De richtlijnen om de veiligheid en gezondheid van iedereen te garanderen, zullen strikt en in volledige coördinatie met onze organisatoren worden toegepast. 

Tot slot wil het Circuit van Spa-Francorchamps de Waalse regering bedanken voor haar steun tijdens de onderhandelingen van de afgelopen weken. 

 

 

Hieronder vindt u het officiële persbericht van de Waalse regering. 

 

Une image contenant dessin

Description générée automatiquement

PERSCOMMUNIQUÉ

 

Gedeeltelijke heropening van het circuit van Francorchamps

 

Waals Minister-President Elio Di Rupo en Minister van Economie Willy Borsus verwelkomen het besluit met betrekking tot het circuit van Spa-Francorchamps, dat vanochtend werd genomen door het overlegcomité, uitgebreid met specialisten op vlak van het afbouwen van de inperkingsmaatregelen. 

Zoals gepland tijdens de Nationale Veiligheidsraad van woensdag 13 mei, kunnen vanochtend twee specifieke beslissingen worden genomen:

 

  • Vanaf 18 mei mogen individuele professionele atleten de trainingen hervatten ​​op het circuit van Spa-Francorchamps. In open lucht mag men met 20 mensen op de piste op, onder begeleiding van een coach of supervisor. 
  • De Belgische Grand Prix kan worden georganiseerd achter gesloten deuren, en mits de nodige voorzieningen.

 

De twee toelatingen zijn echter alleen geldig op voorwaarde van een strikte naleving van de afstandsmaatregelen en het voorzien van hygiënische en sanitaire maatregelen.

 

Elio Di Rupo, Minister-President van Wallonië

Willy Borsus, Vice-president en Waals Minister van Economie