Grote Prijs Formule 1 van België 2020: geen enkele toeschouwer toegelaten op de site

Persbericht - Federale Politie

19.08.2020
Grote Prijs Formule 1 van België 2020: geen enkele toeschouwer toegelaten op de site
Grand Prix de Formule 1 de Belgique 2020 : aucun spectateur ne sera admis sur le site

BRUSSEL, 19/08/2020. - Tijdens het weekend van 28, 29 en 30 augustus 2020 vindt de Grote Prijs Formule 1 van Spa-Francorchamps plaats. De Federale en Lokale Politie gaan opnieuw samenwerken voor een vlot verloop van dit evenement, dat dit jaar zeer bijzonder zal zijn. Gewoonlijk neemt de Geïntegreerde Politie maatregelen om de toegang tot het circuit van Spa-Francorchaps te vergemakkelijken. De context van de Covid-19-pandemie dwingt ons ertoe om dit jaar helemaal anders te werk te gaan, maar de doelstelling blijft dezelfde: ieders veiligheid garanderen.

Editie 2020 van de Grote Prijs van België zal volledig achter gesloten deuren plaatsvinden; de Belgische politie zal hier nauwgezet op toezien. Dit jaar geldt er één advies: maak geen nutteloze verplaatsing en geniet voor de tv van de Grote Prijs!

Veiligheidsperimeters

Van donderdag 27 augustus 2020 om 8.00 uur tot zondag 30 augustus 2020 om 18.00 uur wordt een grote ontradingsperimeter ingesteld rond het circuit van Spa-Francorchamps om de aanwezigheid te beperken tot de  gemachtigde personen en de omwonenden. Deze perimeter zal verhinderen dat personen die geen toestemming hebben in de buurt van het circuit van Francorchamps zouden komen.

Er zal een tweede perimeter worden ingesteld om het circuit van Francorchamps volledig af te sluiten van vrijdag 28 augustus om 8.00 uur tot zondag 30 augustus om 18.00 uur. De toegang zal strikt beperkt zijn tot personen met een door de organisator afgegeven toegangsbewijs.

Maatregelen genomen door de overheden

De Geïntegreerde Politie zal erop toezien dat de GP achter gesloten deuren plaatsvindt. Het door de overheden genomen politiebesluit dat de toegang tot het circuit van Francorchamps verbiedt, zal ze nauwgezet handhaven.   Onze diensten zullen heel wat controles uitvoeren op personenwagens, bussen en voetgangers die zich in de buurt van de veiligheidsperimeter bevinden.

Van maandag 24 augustus 2020 om 8.00 uur tot zondag 30 augustus om 18.00 uur mogen eigenaars van weiden en gronden in de ontradingszone deze niet verhuren als parking, camping of voor andere activiteiten die verband houden met het evenement.

Tijdens deze periode mag geen enkel evenement in de ontradingsperimeter worden georganiseerd.
Geen enkele toeschouwer mag in de buurt van de isolatieperimeter komen of de ontradingszone betreden.
De voorschriften voor de bestrijding van de pandemie blijven van toepassing. Overtreders zullen worden bestraft als ze de voorschriften niet naleven.

De politie en haar partners kijken er al naar uit om u terug te zien voor de editie 2021.