Hervatting van trainingen en sportcompetities achter gesloten deuren vanaf 8 juni

03.06.2020
Hervatting van trainingen en sportcompetities achter gesloten deuren vanaf 8 juni
Reprise des entraînements et compétitions sportives à huis clos dès le 8 juin

 

Het Circuit van Spa-Francorchamps is verheugd met het besluit dat vandaag door de Nationale Veiligheidsraad is genomen. Dat besluit houdt in dat het toegelaten is om vanaf 8 juni in België trainingen en sportcompetities achter gesloten deuren te hervatten.

Trainingsdagen (trackdays) kunnen dus opnieuw op het mooiste circuit ter wereld. Hetzelfde geldt voor de sportcompetities, eveneens achter gesloten deuren en deze moeten uiteraard plaatsvinden volgens de strikte naleving van de sanitaire maatregelen die zijn opgesteld in nauwe samenwerking met de organisatoren, de promotors en de RACB. Massa-evenementen blijven verboden tot en met 31 augustus.

De veiligheid en de gezondheid van één ieder is en blijft de allergrootste zorg. Daarom zullen de betrokken partijen en het Circuit er alles aan doen om het aantal mensen dat op de site aanwezig is tot een strikt minimum te beperken. En dat met als doel om de veiligheid tijdens het verloop van de activiteiten te garanderen.

Nathalie Maillet: “We zijn erg blij met deze tweede stap, aangekondigd voor de hervatting van onze activiteiten. Vandaag is het nog achter gesloten deuren, maar de beslissingen openen perspectieven voor de toekomst. De rijders, de teams, de organisatoren en het Circuit zullen de fans het nodige spektakel bezorgen via live uitzendingen van de wedstrijden.

Alle sanitaire maatregelen die sinds de hervatting van de activiteiten op 18 mei van toepassing waren, blijven dat natuurlijk ook en dat meer dan ooit: circulatieplannen, maskers, vizieren, hydroalcoholische gel, logistiek, medische bijstand enz. Uiteraard helpen deze maatregelen te voldoen aan de richtlijnen van de autoriteiten om de bescherming van de gezondheid van iedereen te garanderen.

We leven in een ongekende situatie die heel de wereld treft en we hopen ons publiek zo snel mogelijk terug te mogen verwelkomen, als de omstandigheden het toelaten.