Het Circuit van Spa-Francorchamps zal  gesloten zijn tot en met 5 april. 

Covid-19 -  Versterkte maatregelen in België

18.03.2020
Het Circuit van Spa-Francorchamps zal  gesloten zijn tot en met 5 april. 
The Circuit of  Spa-Francorchamps will be closed until the 5th of April.

Persbericht

Covid-19 -  Versterkte maatregelen in België

Deze dinsdag 17 maart nam de Belgische Nationale Veiligheidsraad het besluit om vanaf woensdag 18 maart 's middags tot en met 5 april de bewegingsvrijheid in België sterk te beperken, als onderdeel van de strijd tegen de Covid-19-pandemie. 

Het Circuit van Spa-Francorchamps zal bijgevolg dus gesloten zijn tot en met 5 april

Zoals u weet, worden we geconfronteerd met een uitzonderlijke situatie die de hele wereld treft en onmiddellijke gevolgen heeft voor de activiteiten van het Circuit.

Onze essentiële zorg blijft het waarborgen van de bescherming van onze medewerkers, vrijwilligers, fans, bezoekers, klanten, organisatoren, promotoren, teams en leveranciers, en het deelnemen aan de collectieve inspanning die van ons wordt gevraagd om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan.

In dit kader hebben we met ingang van 16 maart de gepaste acties ondernomen, zodat onze medewerkers kunnen telewerken, en onder andere de kans krijgen om hun kinderen op te vangen, nu de scholen gesloten zijn. Ons team blijft echter wel beschikbaar voor vragen van het publiek.

Het Circuit van Spa-Francorchamps gaat ook verder met zijn crisisbeheersings- en evaluatievergaderingen en houdt zich op de hoogte van de dagelijkse beslissingen van de verschillende officiële instanties, zowel op overheids- als op sportniveau. 

Samen met de andere betrokken partijen werken wij actief aan een herschikking van de kalender van het Circuit, die onvermijdelijk zal zijn in het licht van de inperkings- en / of reisverbodmaatregelen die in verschillende landen zijn genomen. 

We willen al onze fans, bezoekers, organisatoren en klanten hartelijk bedanken voor de vele berichten van begrip en steun. We houden jullie zo regelmatig mogelijk op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Wees voorzichtig, volg de officiële aanbevelingen, vermijd onnodig contact en blijf zoveel mogelijk thuis. Zorg ook goed voor je dierbaren.

Hoe beter we de maatregelen respecteren, hoe sneller we terug op de baan zullen zijn!

 

Nathalie Maillet

CEO