Het WEC keert terug naar Spa-Francorchamps!

12.08.2020
Het WEC keert terug naar Spa-Francorchamps!
The WEC marks its return to Spa-Francorchamps!

Na een gedwongen pauze van 6 maanden wordt het WEC aanstaande zaterdag eindelijk hervat met de 6 Hours of Spa-Francorchamps. Deze race, die oorspronkelijk in mei gepland stond, zal om 13u30 van start gaan!

Een korte terugblik op de memorabele editie van 2019. Het is niemand minder dan Jacky Ickx die met de groene vlag zwaait en zo het startsein geeft voor een opwindende race. Het weer, dat zo eigen is aan de "Ardense glijbaan", drukt zijn stempel en de winterse buien leiden tot meerdere neutralisaties. We herinneren ons nog de felle strijd, van begin tot eind, in de LMGTE. En uiteindelijk krijgen we een droompodium voor de 6 Hours of Spa: de overwinning van het trio Buemi-Nakajima-Alonso; de derde plaats van onze landgenoot Stoffel Vandoorne; en het succes van Maxime Martin in de LMGTE.

Dit jaar vindt de race plaats op een ongebruikelijke datum, met een programmering midden in de zomer. Maar ook nu kan het weer een rol spellen, met de hittegolf en de aangekondigde onweersbuien. Door de huidige gezondheidssituatie moet het evenement achter gesloten deuren worden georganiseerd. De sfeer zal zeker niet hetzelfde zijn zonder fans, maar de aanwezige acteurs zullen er alles aan doen om voor het nodige spektakel te zorgen, dat u zult kunnen volgen op uw scherm (tv, computer, smartphone ...).

Op sportief vlak zien we de komst van de Canadees Bruno Spengler naar ByKolles, alsook de aanwezigheid van de kersverse Formule-E-kampioen Antonio Felix da Costa bij JOTA. Voor ons Belgen rust de hoop dit jaar op de schouders van Maxime Martin! 

Eerste oefenronden aanstaande donderdag vanaf 16u25, kwalificaties vrijdag vanaf 18u00 en de grote start op zaterdag om 13u30!

Where to watch the TOTAL 6 Hours of Spa-Francorchamps : https://www.fiawec.com/fr/news/les-total-6-heures-de-spa-francorchamps-a...