Racing Safe, Health first

Gedeeltelijke hervatting van de activiteiten achter gesloten deuren vanaf 18 mei

17.05.2020
Racing Safe, Health first
Racing Safe, Health first

Beste,

Het is een zeer atypisch seizoensbegin dit jaar op het Circuit van Spa-Francorchamps. Een seizoen achter gesloten deuren, zonder het publiek dat elk jaar meeschrijft aan de geschiedenis van het Circuit, net als iedereen die deelneemt aan onze trackdays en raceweekends. We leven in een ongekende situatie die de hele wereld treft. We hopen onze fans zo snel mogelijk terug te zien, van zodra de omstandigheden het toelaten.

Allereerst willen we iedereen bedanken die sinds het begin van deze pandemie elke dag over ons waakt in de zorginstellingen, maar ook iedereen die zijn werk heeft voortgezet om ons dagelijks leven te garanderen.

We hebben toestemming gekregen om onze activiteiten gedeeltelijk en onder strikte voorwaarden te hervatten. Sinds het begin van de pandemie is de veiligheid en gezondheid van iedereen onze prioriteit en dat zal uiteraard ook zo blijven.

In een eerste fase gaat onze piste vanaf 18 mei open voor de trainingen van individuele profsporters. Per groep mogen maximaal 20 personen de baan op, en dit onder begeleiding van een coach of begeleider. Deze sessies zullen plaatsvinden achter gesloten deuren, dat wil zeggen zonder publiek en mits het naleven van de strikte maatregelen omtrent gezondheid en social distancing, die mogelijk zijn door de specifieke typologie van onze infrastructuren. Het Circuit van Spa-Francorchamps beschikt namelijk over bijzonder grote ruimtes, zowel binnen als buiten.

Sportcompetities blijven echter verboden tot 31 juli. En massaevenementen kunnen niet plaatsvinden op Belgisch grondgebied tot 31 augustus. Het Circuit en de organisatoren steunen voluit deze beslissing om activiteiten te laten plaatsvinden achter gesloten deuren. Hoewel de evenementen niet hetzelfde zullen aanvoelen zonder fans, gaan de aanwezige piloten en teams er alles aan doen om te zorgen voor spektakel op de baan. Bovendien zal dit alles live worden uitgezonden.

Dit is een eerste stap in de richting van, en dat hopen we met heel ons hart, een terugkeer van ons publiek op het circuit. We blijven het zeggen: hoe beter we de richtlijnen in het kader van de pandemie zullen respecteren, hoe sneller we elkaar terug zullen zien. Blijf dus waakzaam.

Het Circuit van Spa-Francorchamps heeft dan ook een ​​reeks maatregelen geïmplementeerd (maskers, schermen, hydro-alcoholische gel, logistiek, medische voorzieningen, enz.) om te voldoen aan de richtlijnen van de overheid om eenieders gezondheid te beschermen.

Ten slotte willen we al onze fans, bezoekers, organisatoren en klanten hartelijk bedanken voor de vele berichten van begrip en steun.

We houden jullie zo regelmatig mogelijk op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Wees voorzichtig, respecteer de officiële aanbevelingen, vermijd onnodige contacten. Zorg ook goed voor je dierbaren.

Nathalie Maillet

CEO

Circuit de Spa-Francorchamps