Image SpaFrancorchamps

De vereniging ‘Les Non-Voyants et leurs Drôles de Machines’ is op 12 en 13 maart aanwezig op het circuit van Spa-Francorchamps.

Het groeide uit tot een traditie dat het circuit van Spa-Francorchamps de vereniging ‘Les Non-Voyants et leurs Drôles de Machines’ bij de start van het seizoen verwelkomt.

Nu heeft de vereniging evenwel besloten nog een stapje verder te gaan en het circuit te betrekken bij de rijdag die ze organiseert voor mensen met een visuele beperking.

Zo kunnen zij samen met een instructeur een lesauto besturen op het mooiste circuit ter wereld. De integratie en het zelfvertrouwen van mensen met een visuele beperking zijn het leidmotief van de vereniging. Daarom voegen we dit jaar een nieuwe dimensie toe om het bewustzijn te vergroten.


Op 12 maart wordt het personeel van het Circuit van Spa-Francorchamps, waaronder de General Manager, uitgenodigd door ‘Les Non-Voyants et leurs Drôles de Machines’ om op een andere manier over het circuit te rijden. Ze doen dit zoals de leden van de vereniging: zonder het circuit te zien, begeleid door de stem van een instructeur.


Managing director Amaury Bertholomé: "In het kader van een nieuwe strategie om het circuit open te stellen, die uiteraard een aantal MVO-gerelateerde initiatieven omvat, zijn we verheugd om deze dagen van toegang tot het circuit voor mensen met een visuele beperking te herhalen. We kijken er ook naar uit om samen met de heer Costermans deze bewustmakingsdag te organiseren, waarbij mensen met een visuele beperking en leden van het circuitteam elkaar kunnen ontmoeten. De medewerkers van het circuit reageerden met veel belangstelling op de uitnodiging voor deze ochtend om mensen met een visuele beperking bewust te maken van hun situatie. Voor ieder van hen zal het ongetwijfeld een ongekende ontdekking vormen van ons werkinstrument en wordt het ook een moment van teambuilding, gebaseerd op vertrouwen en empathie.”


Luc Costermans, lid van de vereniging: Naar aanleiding van de jaarlijkse uitnodiging van de directie van het circuit van Spa-Francorchamps zijn de visueel gehandicapte leden van de vereniging ‘Les Non-Voyants et leurs Drôles de Machines’ verheugd om terug op het circuit te zijn. Ze kijken er ook naar uit de medewerkers van de site te kunnen laten kennismaken met hun discipline van geblinddoekt rijden. Het is een complexe uitdaging voor hen, maar we zijn er zeker van dat het op een andere manier ervaren van het circuit een hoogtepunt in hun werkleven zal blijven. Ze zullen niet onverschillig blijven na deze oefening, die zo ingewikkeld is als het gaat om loslaten en het impliciet vertrouwen van de persoon naast je, die je pas een paar minuten kent. Wederzijds vertrouwen is de sleutel tot onze bijzondere cursussen.


Op 13 maart zullen 11 leden van de vereniging achter het stuur kruipen, samen met een instructeur van de BARA-rijschool in Fontaine l'évêque. Dit wordt een echte uitdaging voor deze mensen.


Dit geweldige idee vormt voor hen een kans om hun zelfvertrouwen terug te winnen en zich geïntegreerd te voelen!

Retour aux news