Image SpaFrancorchamps

De vereniging ‘Les Non-Voyants et leurs Drôles de Machines’ is op 12 en 13 maart aanwezig op het circuit van Spa-Francorchamps.

Het groeide uit tot een traditie dat het circuit van Spa-Francorchamps de vereniging ‘Les Non-Voyants et leurs Drôles de Machines’ bij de start van het seizoen verwelkomt.

Nu heeft de vereniging evenwel besloten nog een stapje verder te gaan en het circuit te betrekken bij de rijdag die ze organiseert voor mensen met een visuele beperking.

Zo kunnen zij samen met een instructeur een lesauto besturen op het mooiste circuit ter wereld. De integratie en het zelfvertrouwen van mensen met een visuele beperking zijn het leidmotief van de vereniging. Daarom voegen we dit jaar een nieuwe dimensie toe om het bewustzijn te vergroten.


Op 12 maart wordt het personeel van het Circuit van Spa-Francorchamps, waaronder de General Manager, uitgenodigd door ‘Les Non-Voyants et leurs Drôles de Machines’ om op een andere manier over het circuit te rijden. Ze doen dit zoals de leden van de vereniging: zonder het circuit te zien, begeleid door de stem van een instructeur.