Het Circuit van Spa-Francorchamps schort zijn activiteiten op tot en met 3 april

Covid 19 – Maatregelen opgelegd door de Belgische regering

13.03.2020
Het Circuit van Spa-Francorchamps schort zijn activiteiten op tot en met 3 april
Le Circuit de Spa-Francorchamps suspend ses activités jusqu’au 3 avril inclus

De Nationale Veiligheidsraad kondigde donderdagavond een verbod aan voor alle recreatieve, sportieve, culturele of folklore-activiteiten, zowel openbaar als privé, ongeacht hun omvang, en dit tot en met 3 april.

Het Circuit, dat zich vooral bezighoudt met het garanderen van de veiligheid, de gezondheid en het welzijn van zijn bezoekers, klanten, leveranciers en zijn personeel, wordt daarom gedwongen haar activiteiten op te schorten, en dit ondanks de enorme teleurstelling die deze beslissing veroorzaakt bij onze klanten en Circuitfans, een paar dagen voor de hervatting van het seizoen.

Tot dusver zaten we in de "winterperiode”, wat wil zeggen dat de dagelijkse baanactiviteiten pas op 16 maart hervat zouden worden. Het indijken van de verspreiding van Covid-19 is al enkele weken een prioriteit voor ons, en het Circuit heeft de aanbevelingen van de autoriteiten van dag tot dag opgevolgd en uitgevoerd.

We hebben ook met aandacht de verschillende beslissingen gevolgd die zijn genomen door de organisatoren van de verschillende kampioenschappen op het Circuit, de teams en de andere landen waar motorsportevenementen plaatsvinden.

We hadden ons klaargemaakt voor het nieuwe seizoen en er werden verschillende crisispreventie- en managementvergaderingen gehouden op het niveau van het management van het Circuit. Vanaf dat moment waren alle communicatie- en preventiemaatregelen op de site getroffen om de gezondheid van iedereen te beschermen: displays met verschillende instructies voor het publiek, het personeel en de leveranciers van het circuit, een uitgebreide reiniging met een desinfecterende oplossing voor al onze gebouwen en een regelmatiger bezoek van oppervlaktetechnici,…

De hele wereld wordt geconfronteerd met een nooit geziene situatie en het circuit zet haar evaluatievergaderingen voort. De rest van het seizoen zal georganiseerd worden in functie van de evolutie van de situatie.

We willen al onze klanten, organisatoren, medewerkers, fans, bezoekers en alle teams die deelnemen aan onze activiteiten bedanken voor hun begrip en hun steun.