Voorstelling

Het mooiste circuit ter wereld

Het Circuit van Spa-Francorchamps, dat regelmatig als favoriet wordt aangeduid door racepiloten uit de hele wereld, maakt deel uit van de legendarische tracés uit de autosport, net zoals dat van Le Mans, Indianapolis en Monaco.

Het Circuit is sinds 1985 regelmatig het theater van de Grote Prijs van België Formule 1. De officieuze titel van ‘mooiste circuit ter wereld’ is meer dan verdiend voor het legendarische tracé van iets meer dan 7 km, het langste op de F1-kalender. Een mondiaal label dat zelden wordt betwist dankzij het landschap met valleien, de snelle bochten, de beroemde en unieke Raidillon, maar ook dankzij het indrukwekkende natuurlijke kader, te midden van sparrenbossen, waar je het geluid van de motoren hoort weerklinken. Een echt pareltje dat voortdurend wordt aangepast aan de laatste FIA-veiligheidsnormen, met infrastructuren die even goed worden onderhouden als de mythe in stand wordt gehouden. Een Belgisch historisch monument dat wereldwijd even bekend is als het Atomium of de Grote Markt in Brussel.

Van Juan-Manuel Fangio tot Alberto Ascari over Jack Brabham, Bruce McLaren, Jim Clark, Alain Prost, Ayrton Senna, Michael Schumacher, maar ook Henri Pescarolo (met een recordronde op het oude tracé tegen gemiddeld 262 km/u!), Fernando Alonso, Tom Kristensen, André Lotterer, Jacky Ickx, Thierry Boutsen, Stoffel Vandoorne, of recenter Sebastian Vettel en Lewis Hamilton: de meeste bekendste namen uit de internationale autosport hebben er al weleens een zege behaald.

 

Spa-Francorchamps, dat al heel wat jaren een vaste waarde is, is vandaag een echte toeristische en sportieve attractie geworden waar de GP van België Formule 1, een manche van het Wereldkampioenschap Endurance, de 24 Uur van Spa, maar ook allerlei soorten activiteiten, gaande van internationale races en buitenlandse kampioenschappen, oefensessies, pistedopen, bezoeken en incentives worden georganiseerd op een piste die 220 dagen per jaar wordt gebruikt.