Onze toeristische
tochten

Een circuit midden in de natuur

Het Circuitsp’Adventure en de balade du centenaire

Het circuit van Spa-Francorchamps is een belangrijke toeristische trekpleister in deze natuurlijke omgeving van de Ardense bossen. Naast de sportactiviteiten op de piste zelf zijn er nog tal van andere ontspanningsmogelijkheden voor het gezin of met vrienden, zowel te voet als met de fiets. 

Ontdek het circuit van Spa-Francorchamps op een andere manier! De wandelingen zijn volledig gratis voor iedereen die toegang heeft tot de piste, wat het grootste deel van het jaar het geval is*. Profiteer ervan!

*Tijdens betalende races en evenementen zijn de ritten toegankelijk voor houders van een toegangsbewijs.

Circuitsp'Adventure

Circuitsp’Adventure, een toeristisch aanbod buiten de gebaande paden

Het circuit van Spa-Francorchamps wordt vaak het mooiste circuit ter wereld genoemd. Toch zijn maar weinig mensen vertrouwd met de rijke fauna en flora rond het circuit.

Met een wandeltocht in de volle natuur willen we de bezoekers dit minder bekende aspect van onze site graag leren kennen. Tijdens deze wandeling van bijna 1,5 km wandelt u van de ene oever van de Eau Rouge naar de andere. Daarbij passeert u niet alleen de bruggen over de bekende rivier, maar legt u een deel van de wandeling ook af op vlonderpaden.

En dat is nog niet alles. Het Circuitsp’Adventure is ook een ludieke en didactische wandeling door het circuit. De wandeling zal iedereen behagen: gezinnen, natuurliefhebbers, sportievelingen, ...

Het circuit van Spa-Francorchamps geeft al zijn geheimen prijs dankzij sportactiviteiten en spelletjes. Tegelijk ontdekken de bezoekers de fauna en flora aan de hand van borden met interessante weetjes.

De balade du centenaire (wandeling ter ere van het honderdjarige bestaan)

De geschiedenis van het circuit uitleggen aan de hand van racehelmen

De tweede wandeling van het circuit van Spa-Francorchamps, deze keer in het thema van het honderdjarige bestaan (centenaire). De ‘Balade du Centenaire’ neemt u mee terug in de tijd via reuzehelmen die verspreid staan over de volledige site van het circuit. Elke helm belicht een decennium uit de geschiedenis van het circuit van 1921 tot 2021, het jaar waarin het circuit zijn honderdste verjaardag vierde.

Bij elke helm staat er een bord dat u meevoert naar de geschiedenis van het circuit. QR-codes leiden naar teksten die de topmomenten van het circuit jaar per jaar vertellen in vier verschillende talen.

Beide wandeltochten zijn een nieuwe manier om het circuit te bezoeken. Op die manier willen we een aanvulling bieden op de activiteiten en klassieke rondleidingen op het circuit zelf. Het nieuwe, grotendeels gratis toeristische aanbod vergroot de toeristische aantrekkingskracht en stelt de site open voor een zo groot mogelijk publiek.

*Tijdens races en betalende evenementen zijn de wandelingen toegankelijk voor personen met een toegangsticket.

Ontdek

ook...

card-2

Pistedopen

card-3

Opleiding & verhuur van voertuigen

Toeristische tochten

Rondleiding-achter-de-schermen

De streek