De streek ontdekken

Het circuit van Spa-Francorchamps ligt in het adembenemende groene kader van de prachtige Ardennen. Dankzij zijn ligging bij de populaire landschappen van de Hoge Venen, kunt u er gebruikmaken van de meest uiteenlopende activiteiten.

Pays de Francorchamps: authenticiteit troef

Vanaf het circuit van Spa-Francorchamps brengen de vele weggetjes u naar allerlei toeristische pareltjes in de provincie Luik, een streek die bekendstaat om zijn folklore, gastvrijheid en gezelligheid.

Het museum van het circuit van Spa-Francorchamps biedt een uitgebreid overzicht van de prestigieuze geschiedenis van het Ardense tracé.

unique-experience

Stavelot

Stavelot ligt rond een abdijsite die geklasseerd is als uitzonderlijk Waals erfgoed en heeft met zijn indrukwekkende Grote Markt, zijn in stenen en vakwerk opgetrokken huizen en zijn vestingen, steegjes en fonteinen nog steeds de uitstraling van een 18e-eeuwse stad.

De stad vormt het absolute historische en culturele hart van de Hoge Ardennen en ademt met haar drie musea en permanente culturele aanbod een bruisende sfeer uit. Denk aan tentoonstellingen, internationale muziekfestivals en festivals in het teken van Franse chansons en jazz, verhalen, theater en grote folklorefeesten zoals de Laetare des Blancs Moussis, een van de bekendste carnavals van België.

Het Pays de Stavelot was vroeger een abdijvorstendom en vormt nu het hart van de uitgestrekte Ardense bossen. Op de venen van Hockai in Coo, waar de prachtige Amblève ontspringt, geniet u van grandioze landschappen en beschikt u over tientallen kilometers aan wandelpaden die via oude, legendarische padjes naar vredige gehuchten leiden.

De natuur en inwoners bepaalden door de eeuwen heen de uitstraling van het Pays de Stavelot, een streek met een rijke geschiedenis en cultuur, maar zeker ook een streek boordevol gastvrijheid.

photo-2

Malmedy

Malmedy is prachtig gelegen in een uitzonderlijk groene vallei en is de stad waar de Warche en de Warchenne samenvloeien. Het stadje is omgeven door tal van hoger gelegen dorpjes en vormt een belangrijke toeristische en culturele trekpleister.

De open en gastvrije inwoners zijn altijd in voor een feest, hoogstwaarschijnlijk het resultaat van de vele culturele gedaantewisselingen die Malmedy in de loop van de geschiedenis als grensstad heeft gekend. Zo hebben de inwoners de Waalse taal en hun lokale folklore verheven tot een culturele schat en laten ze geen gelegenheid onbenut om een feest te organiseren. De kleurrijke agenda van de stad is het beste bewijs van het feit dat deze folklore nog steeds uiterst levendig is. Op deze pagina's over het plaatselijke toerisme ontdekt u de talloze bezienswaardigheden en attracties in de regio. Ze geven een overzicht van de vele activiteiten, wandeltochten en evenementen in en rond de stad.

Nuttige links
photo-1

Spa

Spa is de moeder van alle kuursteden. Het razend moderne centrum van de hoofdstad van het Pays des Sources is een waar plezier voor alle zintuigen dankzij de ijzerhoudende, sprankelende en zachte waterbronnen. Met zijn golf, casino en vele wandelroutes komt iedereen er aan zijn trekken.

Spa prijkt sinds juli 2021 officieel op de UNESCO-werelderfgoedlijst van ‘Grote Europese watersteden’, samen met tien andere Europese kuursteden.

photo
Ontdek

ook...

card-2

Pistedopen

card-3

Opleiding & verhuur van voertuigen

Toeristische tochten

Rondleiding-achter-de-schermen

De streek