Image SpaFrancorchamps

Spa World Rallycross of Benelux wordt uitgesteld, en krijgt WRC als superbonus !

Twee FIA ​​Wereldkampioenschappen in één weekend op het Circuit van Spa-Francorchamps

Naar aanleiding van de recente richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad van de Belgische Regering betreffende maatregelen in verband met de wereldwijde Covid-19-crisis, werd na overleg tussen de FIA, de RACB, IMG en het Circuit van Spa-Francorchamps de beslissing genomen om de Spa World Rallycross of Benelux (voorzien op 3 en 4 oktober) uit te stellen naar 21 en 22 november 2020.

Nathalie Maillet, CEO van het Circuit van Spa-Francorchamps : « We hopen met dit uitstel op een gunstigere context, waarbij we onze fans kunnen verwelkomen. Uiteraard onder omstandigheden zijn die ons in staat stellen de veiligheid en gezondheid van iedereen te waarborgen. Deze gezondheidsvereiste blijft onze belangrijkste zorg. » Ze voegt er nog aan toe: « Door de Spa World Rallycross of Benelux uit te stellen, kunnen we ook het WRC ontvangen op 22 november en zo een compleet nieuw spektakel aanbieden, met twee FIA ​​Wereldkampioenschappen in hetzelfde weekend op het Circuit. Daarom wilden we onze steun verlenen aan de Rally van Ieper, dat deze Belgische manche van het WRC – een wereldprimeur - organiseert, maar ook aan DG Sport, een dynamisch bedrijf uit de regio met een gevestigde reputatie in de rallywereld. ».

Christian Jupsin, DG Sport : « De WRC zien halt houden in ons land is een droom die alle rallyfans koesteren! Bovendien gebeurt dit gelijktijdig met de World Rallycross in Francorchamps, wat echt wel grandioos is. Ik wil Nathalie Maillet en Alain Penasse bedanken voor hun vertrouwen in DG Sport en hen feliciteren met het opzetten van deze baanbrekende samenwerking! » 

Deze Belgische ronde van het WRC zal uiteraard plaatsvinden op een volledig nieuwe route, waarbij het Circuit van Spa-Francorchamps een uitzonderlijke speeltuin voor motorsport biedt. Uiteraard wordt hierbij de beroemde Raidillon niet overgeslagen.

Alle reeds aangekochte tickets voor de Spa World Rallycross of Benelux blijven geldig.

Weekend- en zondagtickets geven ook toegang tot de special en de WRC power stage op het Circuit. (sparxbenelux.com)

Ten slotte zal er ook een combiticket beschikbaar zijn voor mensen die de verschillende manches van het WRC willen bijwonen en op zondag toegang willen krijgen tot het Circuit voor de special en de power stage. (ypresrally.com)

Retour aux news