Image SpaFrancorchamps

Officiële testdagen brengen voorbereidingen Total 24 Hours of Spa in laatste rechte lijn

Achter gesloten deuren

  • Tweedaagse laatste stap richting de start van Ardense raceweekend
  • Een totaal van 18 uur testen, zowel overdag als ’s nachts, op het mythische Belgische circuit
  • Gezien de heersende Covid 19-maatregelen zullen de testdagen achter gesloten deuren plaatsvinden.

De voorbereidingen op de editie 2020 van de Total 24 Hours of Spa gaan deze week (29-30 september) de finale fase in, wanneer 50 bolides de officiële testtweedaagse op het Belgische circuit aansnijden.

Op iets minder dan vier weken voor de nieuwe datum (22-25 oktober) van de herfsteditie van de enduranceklassieker bieden de testdagen de teams een welgekomen gelegenheid om zich opnieuw vertrouwd te maken met de te duchten omloop van Spa-Francorchamps, om de afstelling van hun wagens te verfijnen, en in heel wat gevallen ook kennis te maken met nieuwe rijders. Nogal wat van de deelnemers aan de testdagen reizen rechtstreeks van Nederland naar Spa, na afgelopen weekend in Zandvoort te hebben deelgenomen aan de vijfde manche van de GT World Challenge Europe Powered by AWS.

Het is de traditie dat tijdens de testdagen de deelnemerslijst voor de Belgische etmaalrace wordt bekend gemaakt. Maar omdat de inschrijvingen dit jaar open blijven tot en met donderdag 1 oktober, zal die lijst deze keer wat later worden bekend gemaakt. Zoals steeds staan in Spa zowel de vaste waarden van de GT World Challenge Europe Powered by AWS als enkele ‘one-shot’ teams aan de start, met als ambitie de grootste GT3-race ter wereld op hun naam te schrijven.

De nakende editie van de Total 24 Hours of Spa is ook de derde manche van de Intercontinental GT Challenge Powered by Pirelli, enkele weken na de Indianapolis 8 Hour (2-4 oktober). De deelnemers die starten in de Amerikaanse uithoudingsrace zijn niet verplicht om aan de officiële testdagen deel te nemen, tijdens de raceweek in Spa wordt er wel een extra sessie aan de tijdstabel toegevoegd.

Tijdens de officiële testdagen zal er 18 uur track time op het programma staan. Op dinsdagochtend om 10 uur vangt men aan met een twee uur durende sessie. Om 13 uur begint dan het namiddagluik, dat zal duren tot 22 uur. De laatste vier uur van die sessie zullen in het donker worden afgewerkt, wat de teams en rijders de gelegenheid geeft om enkele extra nachtelijke race-uren te klokken. Op woensdag rijdt men opnieuw van 10 tot 12, en ’s namiddags van 13 tot 18 uur. Gezien de heersende Covid 19-maatregelen zullen de testdagen achter gesloten deuren plaatsvinden.

De editie 2020 van de Total 24 Hours of Spa start op zaterdag 24 oktober om 15u30, nadat het traditioneel in juli georganiseerde evenement eenmalig naar een nieuwe datum in de herfst werd verschoven. Dit jaar is het de 20stekeer dat de race volgens de GT-regels worden, en de tiende keer dat de 2011 geïntroduceerde en uiterst succesvolle GT3-categorie aan de start zal verschijnen.

© total24hours.com

Retour aux news