Image SpaFrancorchamps

Sluiting van het Circuit van Spa-Francorchamps vanaf 26 oktober 2020

Persbericht

Omdat de situatie omtrent de gezondheidscrisis in België en zo goed als heel Europa in de slechte zin evolueert werd door de federale regering, de Waalse regering, die van de Federatie Wallonië-Brussel en andere provinciale autoriteiten in België een reeks maatregelen genomen.

Ten gevolge van deze nieuwe maatregelen zal het Circuit van Spa-Francorchamps vanaf maandag 26 oktober 2020 zijn deuren sluiten, en dit tot 19 november 2020.

Het Circuit van Spa-Francorchamps is ook de promotor van de Spa World Rallycross of Benelux. De autoriteiten hebben nu al besloten om het evenement achter gesloten deuren te houden. Dit professioneel sportevenement kan zo op 21 en 22 november worden gehouden, net als de twee chronoritten van het FIA World Rally Championship die op dat moment volgens de legale en reglementaire normen kunnen worden georganiseerd.

Nathalie Maillet, CEO: “Al sinds de start van de pandemie was onze prioriteit het respecteren van de maatregelen, om zo deel te nemen aan de collectieve inspanningen in de strijd tegen Covid-19, en dit in ieders belang. Net zoals andere sectoren worden we geconfronteerd met een onuitgegeven situatie, en al in de maand maart werden er strikte maatregelen genomen. Ik wens van deze gelegenheid ook gebruik te maken om onze klanten, organisatoren en teams te bedanken, net zoals de teams van ons circuit, die ons met hun onvoorwaardelijke steun ten zeerste hebben geholpen om onze activiteiten volgens de heersende maatregelen te laten verlopen. Ook de ordediensten en het zorgpersoneel verdient onze erkenning, net zoals we onze fans willen bedanken voor hun begrip en steun.”

Het medische materiaal waarover het circuit beschikt en dat kan gebruikt worden in de strijd tegen Covid-19 zal vanaf maandag ter beschikking staan van de ziekenhuizen.

Blijf voorzichtig, respecteer de officiële aanbevelingen, vermijd onnodige contacten en blijf zoveel mogelijk thuis. Zorg ook goed voor uw naasten en familie.

Retour aux news