Image SpaFrancorchamps

Het 100ste seizoen van het Circuit van Spa-Francorchamps begint op 16 maart

Press release

De opening van het seizoen is altijd een bijzonder moment. En dit jaar meer dan ooit, want het Circuit van Spa-Francorchamps viert zijn 100ste verjaardag!

In augustus 1921 werd voor de allereerste keer een race gehouden op wat sommigen "Het mooiste circuit ter wereld" noemen. Het ging om een motorrace, een knipoog naar de terugkeer van de endurance moto naar het circuit volgend jaar met de 24U SPA MOTOS van het FIM EWC Wereldkampioenschap. Dit eeuwfeest zal vanaf de zomer een jaar lang gevierd worden door middel van verschillende activiteiten. Deze zullen later worden onthuld, rekening houdend met de evolutie van de gezondheidssituatie.

De winterstop is voorbij, want op 16 maart staan de auto’s weer op de piste. Om voor de hand liggende redenen die verband houden met de Covid-19-pandemie, zullen de activiteiten van het Circuit beginnen zonder publiek en met inachtneming van strikte gezondheidsregels, helemaal in lijn met de aanbevelingen van het Overlegcomité van de Belgische regering. Naast de competities, zullen piloten ook tijdens de vrije rijdagen de baan op kunnen gaan om individueel hun favoriete sport te beoefenen.

Het naleven van deze regels is essentieel. Vorig seizoen lieten ze ons toe om de meeste van onze competities te laten plaatsvinden zonder dat er een enkele cluster op het circuit werd vastgesteld. We zijn vastbesloten om ons deel te doen in de strijd tegen de pandemie, maar ook om de veiligheid en gezondheid te waarborgen van alle betrokkenen op en rond het Circuit.

We zijn er zeker van dat er de komende weken nieuwe perspectieven zullen komen en dat we onze toeschouwers opnieuw zullen kunnen verwelkomen. Tot het zover is zal onze webcam hen in staat stellen om onze trackdays te volgen en onze organisatoren zullen hen live-uitzendingen van de competities aanbieden.

Nathalie Maillet : « Ons circuit draagt innovatie in het hart, maar behoudt tegelijkertijd wel zijn ziel, die goed verankerd ligt in zijn geschiedenis. Een geschiedenis die we in de loop van het seizoen kunnen ontdekken of herontdekken. We staan immers klaar ​​om - van zodra de situatie het toelaat - ons publiek te verwelkomen met tal van nieuwigheden. Deze worden gedurende het hele jaar onthuld. Vandaag, op de openingsdag van het seizoen, stellen wij u alvast ons jubileumlogo voor. Ik kan alleen maar verheugd zijn met het rijke aanbod van activiteiten op het circuit, de loyaliteit van onze historische organisatoren en de komst van nieuwe kampioenschappen. Op sportief vlak blijven we een referentiecircuit in de wereld, maar we zijn ook een economische motor voor de regio. ».

 

De sportkalender van het Circuit staat dit jaar vol met prachtige beloftes. De Proloog en 6 Uren Spa-Francorchamps-WEC, de Grote Prijs van België Formule 1, de 24 Uren van Spa Francorchamps, ELMS, de tradities blijven bestaan. Ook de Spa World Rallycross of Benelux keert terug na een jaar onderbreking vanwege de pandemie. En ten slotte zal ook de WRC zijn intrede doen op het Circuit van Spa-Francorchamps.

Liefhebbers van mooie mechanica zullen zich verheugen op onze oldtimer-weekends. GT Open en Spa Italia zullen ook op de afspraak zijn, en op vlak van endurance is het uitkijken naar de 25u Fun Cup, de 24U2CV en natuurlijk de 6u voor motoren.

Kortom, met een divers programma hebben we dit jaar voor elk wat wils. Maar er zijn ook nieuwe projecten die het mogelijk maken om “off piste” op ontdekking te gaan, een ander facet van ons Circuit.

Retour aux news