Image SpaFrancorchamps

De Spa World Rallycross of Benelux, laatste manche van de FIA World Rallycross Championship 2021

Perscommuniqué - 26 Mars 2021

De Spa World Rallycross of Benelux,

Laatste manche van de FIA World Rallycross Championship 2021

9 & 10 oktober 2021

 

Het FIA World Rallycross Championship heeft zijn officiële kalender voor 2021 herzien. De Spa World Rallycross of Benelux sluit een spannend seizoen af ​​op 9 en 10 oktober 2021* in plaats van de oorspronkelijk geplande datum van 22 en 23 mei.

 

Deze laatste manche van het seizoen belooft een explosieve cocktail te worden, met alle series van het FIA World Rallycross Championship : de World RX1, de RX2e, de Euro RX1 en de Euro RX3.

 

Nathalie Maillet, CEO : « Deze herschikking van de kalender heeft natuurlijk te maken met de wereldwijde situatie van de pandemie. Onze prioriteit is en blijft de gezondheid en veiligheid van iedereen. Met deze verschuiving hopen we dat de context gunstiger zal zijn en ons de gelegenheid zal geven om onze deuren weer wijd open te zetten voor de fans.

Ik ben verheugd dat we de finale van het kampioenschap 2021 mogen organiseren op het Circuit van Spa-Francorchamps voor deze 2de editie van de Spa World Rallycross of Benelux. De aanwezigheid van alle series op ons Circuit is een geweldige kans om aan te tonen dat verbrandingsmotoren en elektrische aandrijving volledig complementair zijn. Er begint een nieuw tijdperk voor de World RX.

We hebben een rol te spelen op vlak van technologische innovatie binnen de gemotoriseerde sport. Het Circuit van Spa-Francorchamps bewijst eens te meer dat het zichzelf wil positioneren als een belangrijke speler in deze ontwikkelingen.»

 

De kampioenen van het seizoen 2021 zullen dus gekroond worden op het Circuit van Spa-Francorchamps. Het belooft een adembenemend spektakel te worden, dat je in geen enkel geval mag missen.

 

* De toeschouwers die al een ticket hebben en het evenement op deze nieuwe datum niet kunnen bijwonen, zullen op een later tijdstip van de organisatoren alle nodige informatie ontvangen omtrent de ticketing.

Retour aux news