Image SpaFrancorchamps

DE BIKERS’CLASSICS 2021, ONDER DE VORM VAN VRIJ RIJDEN EN TEST DAYS

News - BIKERS'CLASSICS

We hadden het al kunnen weten. Hoewel het aantal toegelaten personen voor buitenevenementen steeds groter wordt, is het organiseren van een groot feest voor classic motoren met aanwezigheid van alle fans het eerste weekend van juli helaas nog niet mogelijk. DG Sport heeft daarom de beslissing moeten nemen om van de 2021 editie van de Bikers’Classics op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 juli eerder een paar dagen ‘vrij rijden’ te maken, perfecte testdagen zeg maar met het oog op de 4 Hours of Spa Classic die later in het seizoen zullen plaatsvinden…

« De situatie is helaas heel simpel, zegt Florian Jupsin, Bike Manager bij DG Sport. Het aantal toegelaten personen voor een dergelijk evenement is voldoende, wat de paddock betreft ! Maar wat dan met het publiek ? We zijn dus automatisch verplicht om de Bikers’Classics 2021 achter gesloten deuren te houden. Helaas. Er zal dus geen parade zijn van GP piloten, maar enkel sessies vrij rijden voor homogene groepen naar wens. De nieuwe datum van de 4 Hours of Spa Classic zal later bekend gemaakt worden…» 

De annulatie van de GP Parade valt jammer genoeg samen met het 100-jarig bestaan van het Circuit van Spa-Francorchamps. « Het was inderdaad in 1921 dat de eerste wedstrijd hier gereden werd… en het was een motorace, treedt Christian Jupsin bij. Bij gebrek aan een Parade, wordt voor de 100e verjaardag een prachtig boek samengesteld, met een overzicht van 100 jaar moto’s op het circuit van Francorchamps verspreid over meer dan 250 pagina’s. Meer info volgt weldra … » 

Deelnemers die graag hun classic bike eens goed loos laten gaan op het legendarische Circuit van Spa-Francorchamps kunnen zich inschrijven via de website www.bikersclassics.be, luik ‘Inschrijving’.

© bikersclassics.be

Retour aux news