Image SpaFrancorchamps

De WRC arriveert op het Circuit van Spa-Francorchamps

De WRC arriveert op het Circuit van Spa-Francorchamps

Het is officieel: de Belgische ronde van het wereldkampioenschap rally maakt op 15 augustus aanstaande een doortocht in Francorchamps!

Hoewel het Circuit van Spa-Francorchamps regelmatig wordt geprezen door piloten van over de hele wereld en een van de legendarische circuits van de autosport is, ging het tot 2019 alleen om asfaltspecialisten.

Sindsdien is het wereldkampioenschap Rallycross (WRX) toegevoegd aan de kalender van wedstrijden die worden georganiseerd op het Circuit van Spa-Francorchamps, naast de Formule 1 en het WEC.

Een zelden betwist mondiaal label dat het circuit dankt aan zijn heuvelachtig profiel, zijn snelle bochten, zijn beroemde en unieke Raidillon natuurlijk, maar ook aan een majestueuze natuurlijke omgeving, te midden van dennenbossen, waar je het geluid van de motoren hoort weerklinken. Een echte parel!

Op zondag 15 augustus zijn het de toppers van de rallysport zijn die de eer zullen hebben om de regio van Francorchamps te doorkruisen. De slotdag van de WRC Renties Ypres Rally Belgium 2021, de 8ste manche van het wereldkampioenschap, zal inderdaad worden georganiseerd op de terreinen van het Circuit van Spa-Francorchamps.

Een unieke kans voor rallyfans, vooral de Belgische, om getuige te zijn* van de driftende passages van o.a. de snelste Hyundai’s, Fords en Toyota's. La Source, de Raidillon, Les Combes, Speaker's Corner: het allerbeste van het Circuit staat op het programma voor Neuville, Tanak, Ogier en de anderen. En ook al is Thierry Neuville de afgelopen weken nauwelijks gespaard gebleven van pech, hij zal ongetwijfeld graag schitteren in zijn achtertuin en voor een publiek dat heel erg meeleeft met zijn prestaties.

De fans zijn inderdaad ook terug op de afspraak, voor de tweede keer deze zomer. De endurance-tribunes en het rallycrossstadion zullen voor hen openstaan, evenals de Raidillon en andere punten van het Circuit van Spa-Francorchamps. Ze krijgen ook een uitzicht op het servicepark en zullen de opwinding van een WK-rally kunnen aanschouwen. Deze ontvangst zal echter gebeuren in overeenstemming met de huidige gezondheidsvoorschriften en -normen.

Nathalie Maillet, algemeen directeur van het Circuit van Spa-Francorchamps: “Ik ben verheugd dat we een proef van een FIA wereldkampioenschap aan de kalender van het Circuit kunnen toevoegen. Naast het sportieve aspect, zorgt de wereldwijde media-aandacht voor dit evenement voor geweldige voordelen voor onze regio. Ten slotte zijn we ook verheugd om opnieuw fans te kunnen verwelkomen. Zij zijn allemaal bijzonder geduldig geweest, en we danken hen daarvoor!

Afspraak dus op 15 augustus, voor een nieuw vlaggenschipevenement tijdens dit eeuwfeestjaar van het Circuit van Spa-Francorchamps.

Praktische info en tickets via www.spa-francorchamps-events.com

 

Retour aux news