Image SpaFrancorchamps

Francorchamps: 100 jaar motorraces

Francorchamps: 100 jaar motorraces

In de zomer van 1921 werd op de onverhardwegen die tussen Francorchamps, Malmédy en Stavelot ruwweg een driehoek vormden de eerste Grand Prix van België voor motoren gehouden. Twee categorieën streden er om de zege: 350cc en 500cc. Het was het begin van een groot avontuur, een onderneming die uiteindelijk leidde tot het huidige Circuit van Spa-Francorchamps, door velen beschouwd als ‘het mooiste circuit ter wereld’!
Op de Ardense omloop zorgden de motoren dus voor een première, al moesten ze een jaar later al het circuit delen met enkele automobielen. 

In “FRANCORCHAMPS 100 ANS DE MOTO”, uitgegeven op een groot en luxueus formaat, wordt in tekst en beeld de geschiedenis van de motor in Francorchamps beschreven. Op initiatief van Christian Jupsin, stichter van DG Sport en in Francorchamps organisator van meerdere auto- en motorevenementen, werd dit werk geschreven door Pierre Capart, al geruime tijd motorjournalist en -kenner. 

Maar wat zou de tekst zijn zonder de talrijke schitterende en spectaculaire foto’s die in dit werk werden gepubliceerd? Het zijn er meer dan 300, uiteraard in zwart/wit voor die uit een ver verleden en in kleur voor die van minder lang geleden, van vandaag en van morgen. Sommige van die historische documenten mogen best als ‘sensationeel’ worden omschreven. Soms is zelfs enkel het beeld van de motoren of van het publiek voldoende om een heel verhaal te vertellen. Alle illustraties worden verder omschreven in de tekst, die hoofdzakelijk over motoren gaat. De motorliefhebbers zullen er van snoepen.

Dit collectors’ item is tegelijk een historisch boek als een boek over motoren, en een werk dat het ideale geschenk (ook aan zichzelf!) vormt. Een uitzonderlijk boek en zonder aarzelen te bestellen, want u raadt het al: de oplage is beperkt!

Gegevens: Luxe-uitgave van 264 pagina’s Afmetingen: 30x30 cm Cover: karton Binnenin:  papier 140 g Oplage: beperkt tot 1.500 exemplaren Vertaling van de teksten beschikbaar in Nederlands en Engels Uitgever: Stade 27 Prijs: 60,00 €

Beschikbaar:

1. Op de website www.spa100.be

2. Bij DG Sport, Avenue du Stade 27 te 4910 Theux.

3. Binnen afzienbare tijd in de betere boekenwinkels van het land.

Retour aux news