Image SpaFrancorchamps

Amaury Bertholomé benoemd tot Algemeen Directeur van het Circuit van Spa-Francorchamps

NEWS - Press release

Tijdens de vergadering van 27 januari 2022 heeft de Raad van Bestuur van S.A. Le Circuit de Spa-Francorchamps Amaury Bertholomé aangesteld als de nieuwe Algemeen Directeur van het bedrijf.

Deze benoeming komt er na een aanwervingsprocedure onder leiding van een selectiejury, die zelf werd bijgestaan door een wervingsbureau gespecialiseerd in de selectie van leidinggevende profielen.

Het Circuit, dat momenteel betrokken is in een groot investeringsplan in volle uitvoering, zit in een overgangsfase die past binnen de strategie om de dubbele FIA/FIM-homologatie te verkrijgen. Deze maakt de terugkeer van de moto endurance naar Spa-Francorchamps mogelijk, en zorgt voor de verbetering van de publieksruimtes.

Melchior Wathelet, Voorzitter van het Circuit van Spa-Francorchamps :

« Ik ben verheugd met deze beslissing. Na het tragische overlijden van Nathalie Maillet, had het circuit een nieuwe Algemeen Directeur nodig die in staat was de teams te verenigen en de transformatie van het circuit, die door Nathalie was opgestart, verder te zetten. Amaury Bertholomé kent de structuur en de korte- en langetermijnuitdagingen van het circuit. Bovendien heeft hij, in het kader van eerdere functies, nauw contact onderhouden met de teams van het Circuit en Spa Grand Prix. In het verleden heeft hij ook al zijn betrokkenheid bij het circuit getoond, alsook zijn vermogen om het te ondersteunen. Zijn komst versterkt onze diversificatiestrategie en verankert het investeringsplan dat wordt ondersteund door ING en SOGEPA. Ik maak van deze gelegenheid gebruik om de teams te bedanken die intussen de overgang in een moeilijke context op meesterlijke wijze hebben verzekerd. Ik wens de nieuwe CEO veel succes aan het hoofd van het mooiste circuit ter wereld.»

Amaury Bertholomé, Algemeen Directeur van het Circuit van Spa-Francorchamps vanaf 14 februari 2022 :

« Ik ben zeer blij om deel uit te maken van de ontwikkeling van het Circuit van Spa-Francorchamps, een economisch, sportief, toeristisch en sterk identitair instrument voor onze regio. De economische ontwikkeling van Wallonië verloopt in het bijzonder via toplocaties die haar uitstraling verzekeren. De ambitieuze strategie die enkele jaren geleden op het Circuit werd ingezet, maakt het mogelijk om het op de kaart van de essentiële circuits voor de gemotoriseerde sporten te houden, de mooiste wedstrijden ter wereld te organiseren, en tegelijkertijd toch toegankelijk te blijven voor het lokale publiek. Ik kijk ernaar uit om deze strategie voort te zetten met het aanwezige team, dat zeer toegewijd en gemobiliseerd is, en deze nog verder te versterken op vlak van milieu. »

Retour aux news