Image SpaFrancorchamps

Tickets voor TotalEnergies 24 Hours of Spa 2022 nu te koop

NEWS - Totalenergies24hours

  • Algemene inkomtickets voor de 74ste editie van de Belgische enduranceklassieker nu beschikbaar
  • Editie 2022 kan buigen op een groots nevenprogramma en brede waaier aan entertainment
  • Tussen 28 en 31 juli volop actie op het zeven kilometer lange circuit

De voorverkoop van de tickets voor de editie 2022 van de TotalEnergies 24 Hours of Spa is gestart, net zoals het aftellen naar de start van de Belgische etmaalrace.

De 24 uurs-race in de Ardennen is de grootste GT-race ter wereld, waarin de beste rijders en teams van deze planeet het in naam van de meest prestigieuze automerken tegen elkaar opnemen. 

Voor 2022 vallen nogal wat nieuwigheden te noteren, zoals nieuwe bolides voor Audi en BMW. Verder ook het grote debuut van MotoGP-legende Valentino Rossi, die dit jaar het volledige Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS-seizoen zal afwerken. 

Fans kunnen ook al uitkijken naar een goed gevuld voorprogramma. De GT4 European Series en Lamborghini Super Trofeo staan borg voor deur-aan-deur gevechten, terwijl de ultracompetitieve Formula Regional European Championship by Alpine en FFSA Frans F4-kampioenschap voor spectaculaire eenzitterraces zullen zorgen.

Bovendien vallen tijdens de editie 2022 ook de bolides van de ‘GT Anniversary by Peter Auto’ te bewonderen. Deze series, die de 30ste verjaardag van de SRO Motorsports Group in de verf zet, zal tijdens twee races van 60 minuten ronkende herinneringen ophalen aan de iconische bolides die er de afgelopen drie decennia voor gezorgd hebben dat de GT-racerij mondiaal weerklank heeft gekregen. 

En dat is nog niet alles! Hoewel er op sportief vlak heel wat te beleven valt is de TotalEnergies 24 Hours of Spa veel meer dan een autorace. Entertainment is al altijd een cruciaal onderdeel van het evenement geweest, en na twee edities waarbij die activiteiten op een lager pitje moesten staan, barst het programma in 2022 opnieuw uit zijn voegen. 

Tickethouders kunnen immers ook de TotalEnergies 24 Hours of Spa Fan Zone bezoeken, die gelegen is aan de voet van de Raidillon. Met simulatoren, historic racebolides, merchandisingstandjes, eet- en drinkkraampjes en nog heel wat meer valt daar altijd wel iets te beleven. Ook het concert op zaterdagavond maakt een populaire comeback, waarbij grote namen uit de Europese muziekscene tot diep in de nacht voor heel wat sfeer zullen zorgen.

En over een populaire comeback gesproken: ook de parade is terug! Fans kunnen de rijders en hun bolides op woensdagavond opnieuw van heel dichtbij bewonderen. Voor het - gratis! – evenement in het centrum van Spa zullen alle deelnemers aan de etmaalrace hun wagen van het circuit naar de stad rijden. Met zo een brede waaier aan entertainment is er dus zeker voor elk wat wils.

De TotalEnergies 24 Hours of Spa werd voor het eerst in 1924 georganiseerd en staat sinds 1964 onafgebroken op de internationale autosportkalender. Het evenement combineert racehistorie met de unieke sportieve uitdaging die wordt gevormd door de hedendaagse versie van het circuit van Spa-Francorchamps. Sinds in 2001 de GT-wagens de topklasse vormen nam het belang van het evenement steeds toe, en vormt de race nu het hoogtepunt van de Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS en de Intercontinental GT Challenge Powered by Pirelli.

© totalenergies24hours - https://www.totalenergies24hours.com/nl/news/2246/tickets-now-on-sale-for-2022-totalenergies-24-hours-of-spa?filter_on_24_site=1&filter_language_id=1&filter_team_news=0

Retour aux news