Image SpaFrancorchamps

Nieuw op het Circuit van Spa-Francorchamps: koop de Raidillon, zonder langs de gevangenis te gaan!

NEWS - Press release

Als onderdeel van de viering van zijn honderdjarig bestaan, is het Circuit van Spa-Francorchamps verheugd om zijn exclusieve limited edition-versie "100 years of passion" van het beroemde bordspel Monopoly voor te stellen!

Zin om met familie of vrienden het Circuit van Spa-Francorchamps te ontdekken? Een historisch en honderdjarig circuit, met een sterke geschiedenis maar ook resoluut gericht op de toekomst. Het was immers in augustus 1921 dat de eerste race werd gereden op wat sommigen 'het mooiste Circuit ter wereld' noemen. 

Spelers kunnen het legendarische tracé van iets meer dan 7 km doorlopen, er tribunes bouwen en eigenaar worden van bochten met wereldberoemde namen die coureurs van de grootste kampioenschappen en fans in vervoering brengen. Het spel bevat ook bepaalde historische bochten van de voormalige 14 km lange route, en speciale plaatsen van het Circuit, zoals de Fan Shop, het Museum van het Circuit in de Abdij van Stavelot, ... Het is dé gelegenheid om het circuit op een andere manier te ontdekken of te herontdekken, en om een ​​leuke, ontspannende tijd te beleven met familie en vrienden!

 

Amaury Bertholomé, CEO van het Circuit van Spa-Francorchamps: “We zijn verheugd om onze fans deze speciale editie van Monopoly aan te bieden. Wie heeft er nog geen geweldige familiemomenten beleefd met dit bordspel? Het is een leuke manier om een rondje op het circuit te maken, wat ongetwijfeld voor geweldige avonden zal zorgen. Ook is het een nieuwe manier om het Circuit van Spa-Francorchamps mee naar huis te nemen! Deze Monopoly "100 years of passion", tweetalig in Frans en Engels, is het resultaat van een vruchtbare samenwerking met het Waalse bedrijf DicoGames, dat al meer dan 15 jaar thematische Monopoly-spellen in België op maat maakt.

Het spelbord met zwarte achtergrond is volledig geïllustreerd door de cartoonist Vince, bekend in de perswereld. De vakjes vertegenwoordigen het tracé van het circuit. Huizen en hotels zijn tribunes en stadia geworden, 4 legendarische bochten hebben de plaats ingenomen van de gebruikelijke 4 stations in het spel, de traditionele Monopoly-pionnen zijn vervangen door race-gerelateerde pionnen (helm, wiel, trofee, enz.) en de kaartjes dragen ook het beeld van het circuit. Kortom, het spel is helemaal gepersonaliseerd in de geest van het circuit en zal zowel jong als oud bekoren.”

Monopoly « Circuit van Spa-Francorchamps - 100 years of passion » zal natuurlijk vanaf het begin van het seizoen te koop zijn in de Fan Shop van het Circuit. Tot die tijd is het aanwezig in verkooppunten in de regio van het Circuit en binnenkort ook online.

* Verkooppunten : Open Source (Francorchamps), Office du Tourisme de Spa, Abbaye de Stavelot, Librairire Scripta (Malmedy)

Retour aux news