Image SpaFrancorchamps

WES komt naar Spa-Francorchamps voor de allereerste Belgische Ronde

De UCI E-MTB XC World Cup trekt naar het iconische circuit

Monaco (P.ty) Woensdag 31 augustus 2022 - Na een week van intense sportmomenten voor zowel E-Mountain Biking als Spa-Francorchamps, gaat WES eindelijk debuteren op het Belgische Circuit.

Vorige week werden de UCI E-MTB World Championships gehouden, waarbij de regenboogtruien voor 2022 werden uitgereikt, en er was ook de Belgische GP F1 op het iconische Circuit van Spa-Francorchamps. Er heerst dus een algemeen enthousiasme voor de 4de Ronde van de serie.

Recordhouders Nicole Göldi (Trek) uit Zwitserland, bij de Vrouwen, en de Fransman Jérôme Gilloux (Lapierre) bij de Mannen, pakten allebei hun tweede Wereldtitel op rij, een primeur in de geschiedenis van E-MTB.

De twee specialisten trekken naar Spa-Francorchamps als leiders in het WES UCI E-MTB World Cup klassement. Bij de Vrouwen ligt de strijd open, aangezien Göldi slechts 2 punten voorsprong heeft op de Franse vicewereldkampioene Justine Tonso (Lapierre), die maar al te graag opnieuw de leiding wil nemen, want ze stond het hele seizoen bovenaan het klassement, tot de vorige ronde. Ook de Duitse Sofia Wiedenroth (Specialized) heeft haar zinnen gezet op de overwinning. Hoewel ze nog steeds herstellende is van haar laatste valpartij, is ze duidelijk een kandidate voor het podium in België.

Een heel ander scenario bij de mannenrace. Gilloux is niet alleen gesterkt door de wereldtitel, hij heeft ook nog eens 54 punten voorsprong op de tweede in de stand, de Zwitser Joris Ryf (Bergstrom). Loïc Noël (Specialized), ook uit Zwitserland, volgt op 2 punten van zijn landgenoot, en strijdt dus zeker mee voor een plek op het podium. In Spa-Francorchamps krijgen we ook de langverwachte terugkeer van de Nederlander Jeroen van Eck (Ghost) na het nodige blessureleed. En ook zijn landgenoten Kjell van den Boogert (American Eagle) en Rob Meeuwessen(Specialized) zullen erbij zijn in deze wedstrijd die vlakbij hun thuisland plaatsvindt.

Renners en wildcards kunnen zich HIER aanmelden voor de World Cup.

Tijdens dit geweldige raceweekend zal ook het WES E-Bike Fest plaatsvinden, een nieuw succesvol format bij WES, waarbij iedereen is uitgenodigd met gratis inschrijving, freebies en de kans om de kampioenen te ontmoeten en samen met professionele gidsen in het E-Bike-gebied te rijden. Geoefende amateurs kunnen deelnemen aan de traditionele Ride WES, een begeleide tocht op en rond het World Cup parcours. Deelnemers kunnen zich HIER inschrijven.

Retour aux news