Image SpaFrancorchamps

De Benelux World RX of Spa-Francorchamps, een weekend met dubbel zoveel actie!

NEWS - Press release

De derde editie van de Belgische ronde van het FIA World Rallycross Championship vindt plaats op 8 en 9 oktober. Het weekend staat in het teken van innovatie met twee elektrische series, de World RX en de RX2e, en een thermische serie, de Euro RX1. Deze zullen zorgen voor een uitzonderlijke strijd op het Circuit van Spa-Francorchamps, in het hart van het Rallycross-stadion en op de legendarische Raidillon. 

De World RX streeft naar een duurzamere en milieuvriendelijkere toekomst, en daarom wordt er in de vlaggenschipcategorie overgeschakeld naar elektrische aandrijving. Het gaat hier om de krachtigste auto's (met een vermogen van 500 kW - gelijk aan 680 pk - en een direct koppel van 880 Nm), met spectaculaire acceleraties die voor sensatie zullen zorgen. 

En Spa-Francorchamps biedt dubbel zoveel actie op zijn circuit, met een dubbele manche (één op zaterdag en één op zondag) van het Wereldkampioenschap Rallycross.

Om te zorgen voor nog spectaculairdere inhaalmanoeuvres, werd de banking licht gewijzigd. Het lage deel zal losser zijn, waardoor de piloten hun aanvalsstrategie en –traject kunnen kiezen: de kortste weg in lage deel van de banking op een potentieel langzamer oppervlak of de langere en snellere route door het buitenste traject te nemen, in het bovenste deel. Iets om in de gaten te houden….

Een andere nieuwigheid : een enkel ticket vanaf 35 € voor de toeschouwers, die toegang zullen krijgen tot de tribunes en de rand van het circuit, maar ook tot de paddocks en de handtekeningensessie! Ze zullen dus nog dichter bij de actie en de piloten zijn.

De World RX belooft een mooie strijd tussen Johan Kristoffersson, Niclas Grönholm en de broers Hansen. En ook de andere series zullen niet willen onderdoen. Het FIA ​​RX2e Championship begint aan zijn voorlaatste ronde van het seizoen en bij de Euro RX1-klasse van het FIA European Rallycross Championship zal de kampioen gekroond worden na de finale op Spa-Francorchamps. 

De voorlaatste ronde van het seizoen vindt plaats na een bijzonder succesvol weekend voor de Belgen die deelnemen aan het kampioenschap. In Montalegre klom Enzo Ide voor het eerst op de bovenste trede van het podium in Euro RX1. Hij zal zich ook volledig in de strijd werpen voor de ogen van zijn thuispubliek. Viktor Vranckx, het nieuwe wonderkind van de Rallycross, zal dan weer zijn eerste plaats in de RX2e-serie verdedigen. 

Er zal dus heel wat spektakel zijn op de piste, maar ook rondom, met activiteiten voor het hele gezin: een DJ, een Kids zone met springkastelen en Technikids, technologisch entertainment voor kinderen aangeboden door Technifutur. Maar ook activeringszones van Volvo CE en Cooper Tire Europe, inclusief een simulator of een leuke en interactieve lichtgevende trainingsmuur waar je jouw behendigheid en reflexen zal kunnen testen!

Glijpartijen, botsingen, een vliegende start… het spektakel is gegarandeerd, zowel op de piste als in de fanzone. Het wordt een weekend waarin u met vrienden of familie een fijne tijd kunt beleven op het Circuit de Spa-Francorchamps.

Retour aux news