Image SpaFrancorchamps

Formule 1 kondigt locaties aan voor zes Sprint F1-evenementen in 2023

Persbericht - Spa Grand Prix

De Formule 1 heeft vandaag de locaties bekendgemaakt waar de zes F1 Sprint Races tijdens het seizoen 2023 zullen plaatsvinden. Het aantal evenementen zal volgend seizoen verdubbelen van drie naar zes.

De bevestigde locaties voor de F1 Sprint-evenementen in 2023 zijn als volgt:

 

- FORMULA 1 AZERBAIJAN GRAND PRIX 2023 (Baku City Circuit) 28-30 april

- FORMULA 1 GROSSER PREIS VON ÖSTERREICH 2023 (Red Bull Ring) 30 juni-2 juli

- FORMULA 1 BELGIAN GRAND PRIX 2023 (Spa-Francorchamps) 28-30 juli

- FORMULA 1 GRAND PRIX VAN QATAR 2023 (Lusail International Circuit) 06 - 08 oktober

- FORMULA 1 USA GRAND PRIX 2023 (Circuit of the Americas) 20-22 oktober

- FORMULA 1 GRANDE PRÊMIO DE SÃO PAULO 2023 (AutÓdromo José Carlos Pace) 3-5 november

 

De selectie van evenementen is het resultaat van onderzoek naar welke circuits het meest geschikt zijn voor het F1 Sprint-formaat, met inbegrip van inhaalmogelijkheden, dicht racen en hogesnelheidssecties. Hierdoor worden de fans tijdens het driedaagse raceweekend van de geselecteerde Grands Prix getrakteerd op competitieve actie op het circuit.

 

Melchior Wathelet, Voorzitter van Spa Grand Prix: "Het feit dat de FOM ons circuit heeft gekozen om een 'Spint Race' te organiseren is voor ons een positief signaal: naast de bevestiging van de sportieve aantrekkingskracht van ons circuit is het vooral een teken van vertrouwen in de kwaliteit van onze organisatie en ons aanpassingsvermogen. Het is een goed voorteken voor de toekomst van Spa-Francorchamps en de Formule 1.

 

Vanessa Maes, Algemeen Directeur van Spa Grand Prix: "De invoering van een 'Sprint Race' in het format van de Belgische Grand Prix van 2023 zal het spektakel voor de fans ongetwijfeld nog verbeteren, wat ons hoofddoel is. Het circuit van Spa-Francorchamps leent zich bijzonder goed voor dit soort races dankzij zijn vloeiendheid en talrijke inhaalmogelijkheden, dus de spanning zal te snijden zijn!"  

Retour aux news