Image SpaFrancorchamps

Ticketverkoop voor 2023 CrowdStrike 24 Hours of Spa gestart

NEWS - CrowdStrike 24 Hours of Spa

  • Mythische race is van 29 juni tot 2 juli aan zijn 75ste editie toe
  • Volledig programma van overvolle raceweek in de Ardennen onthuld
  • Uitgebreid nevenprogramma en een waaier aan off-track entertainment

De ticketverkoop voor de 2023 CrowdStrike 24 Hours of Spa is nu gestart, waardoor het aftellen richting de 75ste editie van de Belgische enduranceklassieker (29 juni-2 juli) kan beginnen. 

De legendarische etmaalrace staat overal bekend als de grootste en lastigste GT-race, en de beste teams en rijders trekken er ieder jaar richting de Belgische Ardennen om er voor de meeste prestigieuze automerken in actie te komen. Bij recente edities stonden er meer dan 60 wagens aan de start op het beruchte en 7 kilometer lange circuit, wat voor de meest spannende races in de lange geschiedenis van het evenement zorgde. 

Ook in 2023 valt er heel wat spektakel te verwachten, met onder andere nieuwe bolides van  Ferrari, Porsche en Lamborghini. Ook op het circuit zelf vallen nieuwigheden te noteren, met een splinternieuwe grote en overdekte tribune met zicht op de endurancepitlane. Het geeft de fans ook de gelegenheid om de altijd spectaculaire sprints tussen La Source en Eau Rouge te bewonderen.

Hoewel de editie van dit jaar een maan vroeger wordt gehouden dan de vorige edities behoudt de raceweek in de Ardennen zijn vertrouwde schema. Op dinsdag 27 juni is er om 15u als de Bronze Test, terwijl het op woensdag – zoals de traditie het wil – het helemaal draait rond de nog steeds helemaal gratis parade richting het centrum van Spa.

Op donderdag draait het dan rond de actie op het circuit: om 11u20 is de 90 minuten durende Free Practice, gevolgd door de 60 minuten van de Pre-Qualifying session om 18u10. Daarna is alles klaar voor Qualifying om 21u20, waar zal beslist worden welke 20 snelste wagens mogen doorstoten naar de Super Pole. Alle andere teams kennen dan al hun plaats op de startgrid. De dag wordt afgesloten met Night Practice om 23 uur.

Op vrijdagavond begint de actie om 19u55, met een warm-up van 30 minuten voor het hele startveld. Daarna, om 20u35, strijden de 20 snelste auto’s van Qualifying in omgekeerde volgorde om de felbegeerde pole positie. Op zaterdag 1 juli is het dan om 16u30 tijd voor de start van de 75ste editie van de CrowdStrike 24 Hours of Spa, met een finish op zondag om – uiteraard – hetzelfde uur. 

Tijdens de raceweek komen ook een hele waaier aan andere kampioenschappen in actie, als deel van een uitgebreid nevenprogramma. Daarbij onder andere de splinternieuwe McLaren Trophy Europe, vaste waarde Lamborghini Super Trofeo, een gecombineerde GT4 European Series en GT4 Scandinavia grid, en de Formula Regional European Championship by Alpine. Daarnaast, en tot groot plezier van de fans, zorgt de GT1 Sports Club by Curbstone er voor dat enkele indrukwekkende en exotische hypercars op het zeven kilometer lange circuit hun benen kunnen strekken. De virtuele racerij wordt dan weer vertegenwoordigd door de Fanatec Esports GT Pro Series.  

Zoals steeds zorgt de CrowdStrike 24 Hours of Spa ook voor heel wat entertainment naast de piste. Op donderdag- en vrijdagavond worden er door enkele van de grootste autobouwers in de paddock een paar wereldpremières onthuld, en daarnaast is er ook de Pirelli Experience, en de hoogmis van de e-sports in de Fanatec Arena. Tijdens de avondlijke uren zijn er ook enkele Pit walks, en de pitstopsimulaties geven de fans een unieke inkijk in dit cruciale aspect van de race. 

Bovendien kunnen de toeschouwers ook terecht in de CrowdStrike 24 Hours of Spa Fan Zone aan de voet van de Raidillon. Met de Monster activatie, merchandise, eet- en drinkstandjes en nogal wat ontspanningsmogelijkheden voor de allerkleinsten heeft de Fan Zone iets voor jong en oud. En last but not least is er ook nog het traditionele concert op zaterdagavond, waardoor het feestje tot in de kleine uurtjes duurt. De volledige line-up van dat concert wordt eind februari bekend gemaakt.

Er zijn een hele waaier aan ticketmogelijkheden beschikbaar. Daarbij onder andere tickets voor enkel donderdag en vrijdag, waardoor de fans heel wat race-actie kunnen bewonderen, van de oefenritten en kwalificaties voor de 24 uur tot enkele spectaculaire races uit het nevenprogramma. Een ticket voor enkel zondag laat dan weer toe om de tweede helft van de race te beleven, langs het circuit, op een van de tribunes, of vanuit de paddock.

Zij die geen seconde van de CrowdStrike 24 Hours of Spa willen missen kunnen dan weer kiezen voor een Algemeen Inkomticket, waarmee men van donderdag tot zondag langs het circuit, in de tribunes, de Fan Village en het concert op zaterdagavond terecht kan. Wie nog meer wil opteert dan voor een Algemeen Inkom + Paddock ticket, waarmee de  bruisende CrowdStrike 24 Hours of Spa ook vanuit de paddock kan worden beleefd.   

Als hoogtepunt van de Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS en de  Intercontinental GT Challenge Powered by Pirelli kan de CrowdStrike 24 Hours of Spa buigen op een rijke geschiedenis, die teruggaat tot in 1924. Nu de tickets voor 2023 beschikbaar zijn kunnen de fans zich van een plaatsje voor de ongetwijfeld spectaculaire 75ste editie verzekeren.

TICKETS: click here

© SRO Motorsports Group

Retour aux news