Image SpaFrancorchamps

De Endurance tribunes zijn open voor het publiek!

NEWS - Press release CSF

Het Circuit de Spa-Francorchamps heeft donderdag, op de eerste dag van het FIA World Endurance Championship - 6 uur van Spa-Francorchamps Free Practice, zijn nieuwe tribunes in gebruik genomen.

Een adembenemend uitzicht van La Source tot het begin van de Kemmel via de mythische Raidillon, dat is wat de nieuwe Endurance-tribunes van het Circuit de Spa-Francorchamps bieden. Na de inauguratie van een tribune met 4.600 zitplaatsen boven op de Raidillon vorig jaar, staan er nu 4.100 zitplaatsen en 40 klapstoeltjes voor de PRM-zone op de overdekte tribune en 3.140 zitplaatsen op de tribunes. De vroegere tribunes konden 3.700 mensen bevatten, zodat de capaciteit in dit belangrijke deel van het Circuit bijna is verdubbeld. In de tribune is ook een nieuwe kleedkamer geïntegreerd, die onze B2B-klanten een modulaire ruimte in twee delen biedt.

Deze inhuldiging vond plaats in aanwezigheid van de lokale en provinciale autoriteiten, vertegenwoordigers van de sportfederaties, ACO, het WEC- en ELMS-kampioenschap en de teams die deelnemen aan de FIA WEC - 6 uur van Spa-Francorchamps waren ook aanwezig.

Melchior Wathelet, voorzitter van de raad van bestuur van het Circuit de Spa-Francorchamps :

“Deze inauguratie markeert de tweede fase van de renovatie van de toeschouwersfaciliteiten, die vorig jaar begon. Deze werkzaamheden tonen eens te meer aan dat het Circuit de hoogste ontvangstnormen wil handhaven voor zijn toeschouwers en klanten.”

Amaury Bertholomé, CEO van het Circuit de Spa-Francorchamps :

“Ook dit jaar vormt de inhuldiging van de nieuwe tribunes en de nieuwe box, die plaatsvindt tijdens de FIA WEC - 6 uur van Spa-Francorchamps, de start van het raceseizoen op het Circuit op een bijzonder mooie manier. Na de tribune met uitzicht op de Raidillon, is het een nieuwe uitzonderlijke infrastructuur die het publiek in staat stelt om - het grootste deel van het seizoen gratis - een onbelemmerd uitzicht op het circuit maar ook op de paddock!

Allereerst wil ik de vandaag aanwezige regerings- en lokale autoriteiten bedanken, wier niet aflatende steun moet worden benadrukt, maar ook alle actoren die hebben bijgedragen tot de aanleg van deze infrastructuur in een recordtijd van 5 maanden. En natuurlijk onze teams die zo hard aan dit project hebben gewerkt.

De werkzaamheden van de voorbije twee jaar tonen aan dat de ontvangst van het publiek en de wil om de motorsportwedstrijden die er plaatsvinden een topniveau te bieden, centraal staan. Met onze 220 dagen van activiteiten, waaronder 24 weekends van sportevenementen, nationale en internationale kampioenschappen, draagt het Circuit de Spa-Francorchamps de kleuren van Wallonië en België hoog in de wereld en versterkt het zijn status als economische long van de regio.”

Retour aux news