Image SpaFrancorchamps

Hankook Tire Netherlands is de officiële bandenleverancier van het Circuit van Spa-Francorchamps

Hankook Tire Netherlands is de officiële bandenleverancier van het Circuit van Spa-Francorchamps

Hankook heeft een driejarig samenwerkingsverband afgesloten met het Circuit van Spa-Francorchamps als officiële bandenleverancier van het circuit.

Vanaf het seizoen 2023 is premium bandenfabrikant Hankook de officiële bandenleverancier van het Circuit van Spa-Francorchamps in België. Dit betekent dat het complete wagenpark van het circuit zal worden uitgerust met Hankook-banden. Tijdens deze driejarige samenwerking wordt de bekende “Endurance toren” op het Circuit omgedoopt tot “Hankook toren”. Dankzij de samenwerking is het ook mogelijk om rechtstreeks Hankook-banden te kopen op het Circuit van Spa-Francorchamps gedurende de seizoenen 2023, 2024 en 2025.

“Hoewel we premium banden leveren voor verschillende behoeften op de markt, waaronder onze iON raceband voor de Formule E, is de samenwerking met het Circuit van Spa-Francorchamps een grote stap voorwaarts om ons premium merk in 2023 en daarna te versterken.” Ho Seok Chea, Managing Director van Hankook Tire Netherlands.

Circuit van Spa-Francorchamps

Het Circuit van Spa-Francorchamps is een echte toeristische en sportieve attractie geworden waar onder andere de Formule 1 Grand Prix van België, een aantal van de World Endurance Championships, de 24 Uur van Spa, maar ook allerlei andere soorten activiteiten zoals; internationale races, buitenlandse kampioenschappen, oefensessies en incentives worden georganiseerd, op een racebaan die 220 dagen per jaar wordt gebruikt.

"We zijn bijzonder blij Hankook Tire Netherlands te verwelkomen als officiële bandenleverancier van Circuit de Spa-Francorchamps. Al onze voertuigen zullen worden uitgerust met banden van onze nieuwe partner via haar serviceleverancier Kronos. Dit zal uiteraard het geval zijn voor onze circuitvoertuigen, maar ook voor onze volledige vloot medische en veiligheidsvoertuigen. Zodoende beschikken wij over betrouwbaar materieel dat iedereen met vertrouwen kan gebruiken op een veeleisend circuit.” Amaury Bertholomé, Algemeen Directeur van Circuit van Spa-Francorchamps.

Retour aux news