Image SpaFrancorchamps

Verscheidenheid, kwaliteit en kwantiteit voor Spa Summer Classic!

NEWS - SPA SUMMER CLASSIC

Spa Summer Classic, het traditionele eerste competitie-evenement van Roadbook aan het begin van de zomer, verwelkomt op donderdag 6, vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juli op het Circuit de Spa-Francorchamps liefhebbers van auto's uit het verleden, maar ook bolides van vandaag. Op de eerste dag zijn er vrije trainingen, gevolgd door een reeks kwalificatiesessies en races vanaf vrijdag en de rest van het weekend.

De vijftiende editie van de Spa Summer Classic zal opnieuw eclectisch zijn, met een raceprogramma met auto's uit de jaren zestig, zeventig, tachtig, negentig en zelfs begin jaren 2000. Dat betekent dat alle generaties toeschouwers aan hun trekken zullen komen.

De traditionele topwedstrijd van de Spa Summer Classic, de Spa 3 Hours, zal toerwagens en GT’s tot 1976 tegen elkaar laten racen, met een finish tijdens het vallen van de avond!

Deze wedstrijd wordt beschouwd als het 'kleine broertje' van de Spa Six Hours Endurance, maar steeds meer grote namen vinden hun weg naar de startgrid. Zij zullen uitmaken wie de opvolgers worden van Christophe Van Riet en Fred Bouvy, winnaars in 2021 en 2022 aan het stuur van een Shelby Cobra. En de strijd zal meer dan ooit open zijn!

Nieuwigheden zijn er dit jaar ook, met onder meer de SuperSixties, tot vorig jaar bekend als het NK HTGT. Op het programma staan toerwagens en GT's tot en met 1965. De Dunlop Gentle Drivers' 65 (GT, toerwagens en sportwagens tot 1965) en de Dunlop Historic Endurance Cup (GT en toerwagens tot 1981), van Duitse origine, zijn ook nieuw voor deze meeting, net als de Bimmer Race Car Challenge, waarin alle types racende BMW's tegen elkaar zullen strijden! 

De Spa Summer Classic wordt opnieuw één van de hoogtepunten van de Belcar Historic Cup, het Belgische nationale kampioenschap dat steeds populairder wordt. Het NK GT&TC, de Triumph Competition en de Britse HTGT, de indrukwekkende Can-Am en sportwagens van de CanAm & Sportcars serie, de Colmore - Youngtimers Touring Car Challenge, maar ook de Motor Classic Open Formula, die met zijn F3, F4 en andere Formule Renault een eenzitterstintje aan het geheel zal geven, staan ook op het programma. 

Kortom, een meer dan stevige cocktail, die het publiek gratis zal kunnen bijwonen, met toegang tot het hele circuit, inclusief de nieuwe tribunes van de Raidillon en de Endurance-zone.

Dus, bent u klaar voor een nieuwe duik in de tijd, Spa, Cars & Sun stijl?

 

www.spasummerclassic.com

 

 

Retour aux news