Image SpaFrancorchamps

SPA CLASSIC van 12 tot 14 mei 2023

NEWS - SPA CLASSIC

Sinds de oprichting in 2011 is de Spa-Classic dé niet te missen afspraak op de kalender van de Series by Peter Auto. Er wordt heel erg naar uitgekeken, zowel door de piloten, als door de toeschouwers die elk jaar in toenemende aantallen aanwezig zijn (meer dan 20.000 in 2022). Tegenwoordig is het zelfs een van de populairste wedstrijden van het seizoen! Spa-Classic is vandaag dan ook een van de grootste Europese historische race-evenementen.

Deze wagens, de ene nog mythischer dan de andere, behoren toe aan verzamelaars en amateurpiloten van hoog niveau. Ze zijn in elk opzicht uitzonderlijk. Het is dan ook uniek om zoveel kleine juweeltjes bij elkaar te bewonderen, en sterker nog, om ze te zien strijden op een van de mooiste en meest verrassende autocircuits.

Op het programma :

  • 9 grids by Peter Auto : CER1 & 2 , Group C, Endurance Racing Legends, Heritage Touring Cup, Sixties' Endurance, Fifties Legends, The Greatest Trophy, 2L Cup en een NIEUWE F1-grid als demo.
  • 430 ingeschreven wagens.
  • Meer dan 700 Clubwagens tentoongesteld op het terrein van het Circuit. 
  • Gedurende het hele weekend worden verschillende wedstrijden afgewisseld met sessies van Clubs.

Vrijdag en zaterdag tot ‘s middags : privétrainingen en kwalificaties volgen elkaar op. Zaterdag vanaf 11u en zondag vanaf 9u35 is het dan tijd voor de races zelf. Afhankelijk van de categorie zullen één of twee races de winnaars bepalen.

Nieuw voor 2023: Tijdens vier rijsessies gaan oude Formule 1-auto's als demonstratie het circuit op. Ze geven plankgas om de Raidillon van de Eau Rouge te bestormen. Elke dag zal de nieuwe Formula Legends 3.5-grid één tot twee demonstraties van telkens 20 minuten geven.

Deze buitengewone auto's zullen van dichtbij bewonderd kunnen worden door het publiek dat snakt naar sensatie en ronkende motoren.

Animatie voor de hele familie

Maar dat is nog niet alles. De sfeer in de paddock zal bijzonder feestelijk zijn dankzij de vele gratis activiteiten zoals kermisspelen, een Beauty Boudoir voor dames, een Retro Barber voor heren, een Tattoo Parlour voor het hele gezin (met tijdelijke tatoeages), maar ook optredens van Les Retronettes, begeleid door hun deejay en een Hula Hoop-artiest.

Meer informatie via : www.spa-classic.com 

 

Praktische Infos

 
*Openingsuren
- Vrijdag 12 Mei van 8u00 tot 22u00
- Zaterdag 13 Mei van 8u00 tot 00u00
- Zondag 14 Mei van 8u00 tot 18u00

* Ingang via La Source, Ster
 
* De paddocks, de boxen, de F1-tribunes, de Raidillon, de terrassen van de enduranceboxen, enz... zullen toegankelijk zijn voor het publiek. U heeft ook toegang tot de paden rondom de piste (te voet of met de step).
 
* De nieuwe Endurance tribune is geopend!

* Food & Beverage : Pit Bar Resto (terras van het Pitgebouw), Galan F&B (diverse verkooppunten in de paddocks), Arbre qui tue (bar onderaan de paddocks), etc.…

* De twee officiële shops van het Circuit zullen geopend zijn (in de paddock en naast het Pit Bar Restaurant op het terras van het Pitgebouw) : 
Vrijdag 12 : Shop Pit Bar Restaurant van 10u00 tot 18u30 
Zaterdag 13  :  Shop Pit Bar Restaurant van 10u00 tot 21u30 
                      Shop Paddock van 10u00 tot 18u00
Zondag 14 (Pit Bar et Paddock) : van 09u00 tot 16u30
 
* Op de terreinen van het Circuit is de snelheid om veiligheidsredenen beperkt tot 10 km/u

* Toegang voor personen met beperkte mobiliteit.

* Honden niet toegelaten.
 
* Toegangsprijzen voor bezoekers :
Voorverkoop
-> weekend 41€
-> vrijdag 20€
-> zaterdag 32€
-> zondag 26€
Link voor voorverkoop : https://www.ticketmaster.be/artist/spa-classic-billets/968079?language=fr-be

Kaartjes te koop bij Ster en La Source ingang:

-> weekend 47€
-> vendredi 25€
-> samedi 37€
-> dimanche 31€

* Onder 12 jaar - Gratis

* Parkings P1/P2 (Bezoekers)
-> weekend 20€
-> vrijdag 8€
-> zaterdag 8€
-> zondag 8€
Alleen ter plaatse te koop, alleen per kaart.

* Camping - 30€

Alleen ter plaatse te koop, alleen per kaart.

Retour aux news