Image SpaFrancorchamps

INTERNATIONAL GT OPEN (Gratis toegang)

NEWS - INTERNATIONAL GT OPEN 26 - 27 - 28 MEI

De International GT Open trekt naar Spa-Francorchamps voor de tweede ronde en tevens meest bijzondere race van het seizoen. Na het succes van vorig jaar zal het iconische circuit van de Ardennen opnieuw het decor zijn voor de endurancewedstrijd, een unieke race van 2 uur en 20 minuten, die op zondag zal plaatsvinden. Dit jaar zullen de deelnemers van de GT Open en de GT Cup Europe samen racen. De fans zullen zo een gecombineerd startveld van meer dan 53 auto's kunnen bewonderen. Er zijn 35 inschrijvingen voor de GT Open in deze tweede ronde. 

Er zullen zeven merken vertegenwoordigd zijn (Aston Martin, Audi, Ferrari, Lamborghini, McLaren, Mercedes en Porsche), met daarbij de aanwezigheid van enkele van de beste GT3-teams, zoals AF Corse, Kessel Racing, Huber Motorsport, Oregon Team, Getspeed, Optimum Motorsport en SPS. Bij de piloten treffen we enkele van de beste GT3-specialisten zoals Richarl Lietz, Christopher Haase, Eddie Cheever, Matteo Cairoli, Andrea Montermini, Martin Kodric en Karol Basz. 

Het evenement wordt ook de uitgelezen gelegenheid om enkele van de nieuwste generatie GT3-voertuigen in actie te zien, zoals de Ferrari 296 of de Porsche 992.

België zal in de endurancerace vertegenwoordigd worden door Street-Art Racing, met zijn Aston Martin GT3 in een artistiek kleurenpalet van Phil Akashi, en de twee Porsches 992 Cup van Q1 Trackracing, bestuurd door de duo’s Nico Vandierendonck-Fidel Castillo en Laurent Vandevelde-Xander Przybylak.

Het weekendprogramma omvat ook de nodige éénzitter-actie, dankzij de Euroformula Open, de op F3 gebaseerde serie die recent nog talenten als Carlos Sainz, Yuki Tsunoda, Alex Palou en Colin Herta heeft voortgebracht. Dit jaar zal Juju Noda, de dochter van de Japanse vedette Hideki Noda, in deze serie meerijden. Ook het Italiaanse kampioenschap F4 staat op het programma. De Clio Cup Series brengt de opwinding van de klassieke single-brand trofeeën, terwijl de toerwagens hun opwachting maken tijdens de TCR Europe, waarbij ze het gezelschap krijgen van de wereldwijde elite van de TCR World Tour.

Praktische Infos

 
*Openingsuren
- Vrijdag 26 Mei van 8u00 tot 19u00
- Zaterdag 27 Mei van 8u00 tot 19u00
- Zondag 28 Mei van 8u00 tot 19u00
 
* Ingang via La Source, Ster, Les Combes en Blanchimont
 
* De paddocks, de F1-tribunes, de Raidillon, de terrassen van de enduranceboxen, enz... zullen toegankelijk zijn voor het publiek. U heeft ook toegang tot de paden rondom de piste (te voet of met de step).
 
* De nieuwe Endurance tribune is geopend!

* Food & Beverage : Pit Bar Resto (terras van het Pitgebouw), Galan F&B (diverse verkooppunten in de paddocks), Arbre qui tue (bar onderaan de paddocks), etc.…

* De twee officiële shops van het Circuit zullen geopend zijn (in de paddock en naast het Pit Bar Restaurant op het terras van het Pitgebouw) : 

Vrijdag 26 : Shop Pit Bar Restaurant van 11u30 tot 13u30 
Zaterdag 27 :  Shop Pit Bar Restaurant & Paddock van 10u00 tot 16u00 
Zondag 28 : Shop Pit Bar Restaurant & Paddock van 10u00 tot 16u00

* Op de terreinen van het Circuit is de snelheid om veiligheidsredenen beperkt tot 10 km/u

* Toegang voor personen met beperkte mobiliteit.

* Honden niet toegelaten.

* Gratis toegang

* Parkings P1/P2 (Bezoekers)
-> zaterdag 8€
-> zondag 8€
Alleen ter plaatse te koop, alleen per kaart.

* Camping - 30€

Alleen ter plaatse te koop, alleen per kaart.

--> Timing <-- 

Retour aux news