Image SpaFrancorchamps

EEN VIJFSTERRENVELD EN TALLOZE ZEGEKANDIDATEN IN DE HANKOOK 25 HOURS!

NEWS - HANKOOK 25 HOURS FUN CUP

Voor de 25ste keer al vormt het Circuit de Spa-Francorchamps het speelterrein voor de langste en leukste race van de Fun Cup powered by Hankook. Zaterdag om 16.30 uur zullen bijna 120 Fun Cups de beroemde Raidillon bestormen! Vanuit sportief oogpunt belooft deze editie van de Hankook 25 Hours opnieuw heel onbeslist te worden. Wie van de 500 deelnemende rijders hoort bij de favorieten? Een overzicht.

Het aftellen is bijna afgelopen en de spanning begint te stijgen. En met reden! Aanstaande zaterdag 15 juli, om 16.30 uur, wordt in de afdaling naar de beroemde Raidillon de start gegeven van de 25ste editie van de Hankook 25 Hours Fun Cup. Veel rijders dromen ervan hun naam toe te voegen aan het palmares, maar een gemakkelijke taak wordt dat niet. Winnen in de langste race van het seizoen vereist een perfecte beheersing van de elementen die de race zo complex maken: de betrouwbaarheid van de auto en de rijders, snelheid, strategie en het verkeer in een veld van bijna 120 auto's. En dan is er nog de geduchte concurrentie, gezien de lange lijst met podiumkandidaten!

Kan drievoudig winnaar M3M voor de vierde keer zegevieren? Met Cédric Bollen (zes zeges), Michaël Leenders (drie successen) en Lucca Ayari (winnaar in 2022) rekent het team van Jean-Luc Dubois op rijders die het recept kennen om te zegevieren. Op de #424 Groupe Lemoine by M3M Racing worden ze bijgestaan door Matteo Raspatelli, die zijn snelheid niet meer moet bewijzen. Geen twijfel, zij maken deel uit van de favorieten!

De andere vaste waarden uit de Fun Cup powered by Hankook willen echter koste wat het kost de nederlaag vermijden. We beginnen met de huidige leiders in het kampioenschap: de #280 Milo Socardenne (Kevin Caprasse-Lorenzo Donniacuo-Timo Van Impe-Ludovic Bellinato-Christophe Nivarlet) en de #480 Milo Tourneur van de regerende kampioenen. Simon Tourneur, Gilles Verleyen en Guillaume Mondron krijgen trouwens de steun van een zekere Maxime Soulet! De #489 Milo HHH van de familie Hommerson staat derde in het klassement en aan de leiding van de Fun-categorie, en krijgt bovendien de snelle Max van Splunteren over de vloer.

Ook zij willen schitteren

Het Milo-team is nog niet uitgepraat, aangezien de #446 Milo Racing van Kevin Balthazar, Pieter Ooms, Sébastien Kluyskens en drievoudig winnaar Frédéric Bouvy evenzeer over sterke papieren beschikt. Die opmerking geldt echter ook voor verschillende andere teams uit de Cup-klasse, voor teams met Top Gun-rijders! De #426 AP Racing (Martin Leburton-Gilles Piron-Pierre Piron-Nathan Diederickx-Sébastien Incardona), de #498 Compact Machinery by Leader (Tristan Földesi-Edouard Chevalier-Benoit Dupont-Enzo Ferrari) en de #517 DDK Mega (Pierre-Yves Corthals-Claude Pirson-Vincent Radermecker-Aurélien Comte-Benjamin Lessennes) moeten zeker en vast in de gaten gehouden worden.

En dan nog is onze lijst niet volledig! Wie de race naar de overwinning en het podium zal volgen, moet eveneens rekenen op de #888 SP Consulting Racing. Stéphane Perrin beschikt over uitstekende teamgenoten, met Matts Breckpot, Mathieu Detry en Ugo De Wilde, winnaar in 2022.

Wat dan gezegd van de #999 Knauf – ML Concept by AP (Grégory Servais-Anthony Rosa-Manu Nava-Marc Lognard-Xavier Knauf) en de #219 CG Racing (William Godefroid-Behhan Danhier-Lorens Lecertua-Logan Jadot)? Het gaat hier om twee teams die minstens de rol van outsider krijgen opgespeld, net als verschillende teams uit de Fun-categorie (zonder Top Gun-rijder): de #486 Michaël Mazuin Sport (Louis Mazuin-Lucas Taelman-Nathan Brauns) en de #415 Clubsport Racing (Matisse Lismont-Antoine Morlet-Koen De Wit) zijn slechts twee voorbeelden. We denken immers ook aan de #24 Petrolheads van tweevoudig winnaar Stefan Talpe. Hij vormt een team met Pol Van Pollaert, Guillaume Dumarey en Jean Glorieux.

Enkele teams uit de Pure-categorie zouden voor de verrassing kunnen zorgen, zoals de #487 AC Motorsport (Benoit Arnaudet-Ralph Pierard-Jérémy Peclers-Raphaël Bolle Debal) of de #283 Milo Allure (Christophe Boniver-Henk Rogiers-Benoit Philips-Emile de Dryver-Nicolas Bever).

De Franse teams hopen uiteraard op een sterke prestatie. Bovenaan de affiche staat de #483 Orhes-ZE Carrosserie Miti met teambaas Olivier Pernaut, in het gezelschap van Arnaud Tsamère, Tanguy Ide, Théo Nouet (gewezen Europees GT4-kampioen in de Silver Cup) en Benjamin Rivière.

Spektakel op alle niveaus

Er bestaat geen twijfel over, de Hankook 25 Hours Fun Cup 2023 belooft een zeer competitief en boeiend evenement te worden. Met bovendien de race in de race voor de categorieën Fun, Pure en Biplace is er op 14, 15 en 16 juli geen ruimte voor verveling!

De kwalificatiesessie (60 minuten) vindt plaats op vrijdag in twee groepen vanaf 12.05 uur, vooraleer er 's avonds van 18.30 tot 21.30 uur drie uur wordt getest. Voor de start van de langste race van het seizoen in de Fun Cup powered by Hankook, die om 16.30 uur op het programma staat, kunt u genieten van het voorprogramma, met de Belcar Skylimit Sprint Cup, de BGDC en de 750 MC, maar ook van de Formel Vau en de Lotus Cup Europe. Kortom, een schitterend aanbod om de 25ste editie van de 25 Hours te vieren!

 

Retour aux news