Image SpaFrancorchamps

Verken met Circuitsp'Adventure de oevers van de Eau rouge

NEWS - PRESS RELEASE

Circuitsp'Adventure is een nieuw toeristisch aanbod dat de gebaande paden links laat liggen. 

Het circuit van Spa-Francorchamps, dat zich bevindt in het hart van de Ardense bossen, wordt vaak beschreven als het mooiste circuit ter wereld. Toch zijn maar weinig mensen zich bewust van de rijke flora en fauna.

Het is dit minder bekende aspect van onze site dat we het publiek willen laten ontdekken. Hiervoor nemen we hen mee op een wandeling in het hart van de natuur. Deze 1.5 kilometer lange wandeling brengt bezoekers van de ene oever van de ‘Eau rouge’ naar de andere, met bruggen over de beroemde rivier, maar ook op vlonders tijdens een deel van de wandeling. 

En dat is nog niet alles. Circuitsp'Adventure is ook ontworpen als een leuke en leerzame wandeling in het hart van het circuit. Gezinnen, natuurliefhebbers en sportievelingen zullen er zeker blij mee zijn.

Iedereen kan zich onderdompelen in de wonderen van het circuit van Spa-Francorchamps via sportieve activiteiten, spelletjes en de ontdekking van de flora en fauna via educatieve panelen, ...

Amaury Bertholomé, Managing Director: "Dit is een nieuwe manier om het circuit van Spa-Francorchamps te ontdekken. Het gaat om een volledig gratis, unieke ervaring die we jullie aanbieden in deze tweede helft van het seizoen, waarin nog enkele uitzonderlijke evenementen op het circuit plaatsvinden. Dit bewijst eens te meer dat we veel meer te bieden hebben dan enkel de activiteiten op het circuit zelf en dat het niet alleen een positieve economische impact heeft op de regio, maar ook een belangrijke toeristische attractie is. En dat is nog niet alles: je kunt ook de geschiedenis van ons circuit beleven via een parcours dat je over het hele terrein voert."

De ‘Centenary Walk’, de geschiedenis van het circuit verteld aan de hand van 10 helmen

Het circuit van Spa-Francorchamps biedt een tweede wandeling aan, die deze keer in het teken van het eeuwfeest staat. De ‘Centenary Walk’ neemt je mee op een reis door de tijd aan de hand van de tien reusachtige helmen die overal op het terrein van het circuit te vinden zijn en die elk een decennium van de geschiedenis van het circuit belichten, van 1921 tot 2021, het jaar van de 100ste verjaardag.

Voor de helmen zijn panelen geïnstalleerd waarmee je jezelf (door het scannen van een QR-code) kunt onderdompelen in de geschiedenis van het circuit via teksten die in vier talen zijn vertaald en die jaar na jaar de grote momenten van het circuit vertellen.

Deze twee wandelingen zijn een nieuwe manier om het circuit te bezoeken. Ze vullen de circuitactiviteiten aan met een nieuw toeristisch aanbod naast de traditionele rondleidingen en vergroten de toeristische aantrekkingskracht van een site die meestal gratis voor een groot aantal mensen toegankelijk is.

Video link : https://www.youtube.com/watch?v=ahAHBqJdT94

Retour aux news