Image SpaFrancorchamps

Het Circuit van Spa-Francorchamps is klaar voor de start van het seizoen 2024

NEWS - Persbericht

Terwijl het jaar 2023 nog in zijn laatste rechte lijn zit, is het Circuit van Spa-Francorchamps al klaar voor de start van het seizoen 2024!

Het voorbije seizoen was bijzonder succesvol met tal van spannende races, zowel op vier wielen als op twee wielen. Onze organisatoren toonden een speciale aandacht om het publiek te vermaken, zowel op als naast de piste. De toeschouwers, die vanaf de nieuwe tribune en de Endurance-gradins konden genieten van een uitzonderlijk uitzicht, hebben het zich niet beklaagd! Ze waren massaal aanwezig tijdens de weekends die op het Circuit plaatsvonden. Bovendien noteerden veel kampioenschappen zoals de Formule 1, de WEC of de 24U van Spa-Francorchamps om er maar een paar te noemen, een recordaantal bezoekers.

Het seizoen 2024 belooft opnieuw rijk en divers te worden met gerenommeerde nationale en internationale kampioenschappen en hoogwaardige sportevenementen. In 2024 zullen er in totaal 26 weekends met races en motorsportevenementen plaatsvinden, waarbij er ook een aantal nieuwigheden op het programma zullen staan!

De aftrap wordt gegeven op 31 maart, tijdens de BDG Motor Show, die terugkeert in een sterk herzien format. In april zijn er de Porsche Club Francorchamps Days, de Hankook 12H Spa-Francorchamps en de Spa Summer Classic. Het Franco Fun Festival is de opener van de maand mei, één week vóór de WEC – TotalEnergies 6H of Spa-Francorchamps, van 9 tot 11 mei. Dit sterk groeiende kampioenschap zal uitpakken met zeven nieuwe merken. Alpine, Lamborghini, BMW, Isotta Fraschini, McLaren, Ford en Lexus sluiten zich immers aan bij de FIA ​​WEC-startgrid en zullen samen met Ferrari, Toyota, Porsche, Peugeot, Cadillac, Corvette en Aston Martin strijden om de categorieoverwinningen. Daarna is het tijd voor de Spa Classic, de International GT Open en de Spa Euro Race.

In juni verschijnen de tweewielers op de piste tijdens de 8 Hours of Spa Motos, gevolgd door de Spa Italia. Dan is het tijd voor een van de hoogtepunten van het seizoen 2024 op het Ardense circuit : de terugkeer van SRO Speed Week van 21 tot 23 juni, gevolgd door een niet te missen editie van de CrowdStrike 24 Hours of Spa. De CrowdStrike 24 Hours of Spa viert immers zijn honderdste verjaardag op het Circuit van Spa-Francorchamps. Het wordt dan ook een onvergetelijke editie, zowel op als naast het circuit, met adembenemend entertainment.

De Hankook 25 Hours Fun Cup trapt de maand juli op gang, en daarna ontvangen we de Spa Asia. Na een korte pauze is het tijd voor de langverwachte F1 Belgian Grand Prix, die tijdens het laatste weekend van juli het intense eerste deel van het seizoen op de piste zal afsluiten.

Op 10 en 11 augustus is het opnieuw tijd voor de tweewielers tijdens het Bikers’ Festival, gevolgd door de Bug Show. De ELMS – 4H of Spa-Francorchamps zal de piste betreden van 23 tot 25 augustus. Een nieuwigheid om in de kijker te zetten : de Spa Historic Competition + ADAC Racing Week-end tijdens de overgang van augustus naar september.

Het seizoen eindigt uiteraard niet met de start van het schooljaar: de Creventic Porsche Endurance Cup, de Porsche Sports Cup, de 6 Hours Moto en de Spa Six Hours zullen het publiek in september verblijden.

Last but not least is er nog de Super Spa in het eerste weekend van oktober, en het race- en sportevenementenseizoen wordt op 19 en 20 oktober afgesloten met de 24H2CV.

In 2024 biedt het Circuit van Spa-Francorchamps zijn publiek dus opnieuw een intens seizoen aan, met daarbovenop tal van weekends met gratis of goedkope toegang, elke dag activiteiten op het circuit, voor iedereen toegankelijk.

En dan is er natuurlijk ook nog ons toeristische aanbod van volledig gratis wandelingen, ook beschikbaar buiten het seizoen: Circuitsp'Adventure laat u een ander facet van het Circuit ontdekken, met zijn fauna en zijn flora. U geniet van een wandeling langs de oevers van de Eau Rouge. Daarna kunt u onze eeuwfeestwandeling doen, die de geschiedenis van het circuit vertelt aan de hand van 10 helmen die over de site verspreid zijn en die – via het scannen van QR-codes – de nodige tekst en uitleg geven.

Wij kijken dan ook vol ongeduld uit naar het seizoen 2024 om samen met vrienden en familie nieuwe avonturen te beleven, nieuwe herinneringen te creëren en te genieten van de uitzonderlijke momenten die zich aankondigen.

Retour aux news