Image SpaFrancorchamps

Cycl’On Track : een nieuwe unieke ervaring om op de piste te beleven!

NEWS - Persbericht

Het Circuit van Spa-Francorchamps is verheugd de lancering van een gloednieuwe wieleractiviteit aan te kondigen: de Spa-Francorchamps Cycl’On Track. Een nieuw aanbod waarmee fietsliefhebbers van alle niveaus het legendarische traject op een nieuwe manier kunnen ontdekken.

Deze reeks avondevenementen is ontworpen om een ​​fietservaring aan te bieden in een iconische en weelderige omgeving. De deelnemers kunnen op het circuit rijden in een ontspannen en aangename sfeer, zonder het traditionele competitieve aspect.

De deelnemers zullen de kans hebben om het op te nemen tegen de beroemde Raidillon van de Eau Rouge met zijn helling van 17%, en te razen over de glijbaan van de Ardennen en door zijn bochten. Ze doen zoals de grootste piloten en overschrijden de finishlijn… op twee wielen.

Vier onvergetelijke avonden op de piste

Voor de Cycl’On Track zijn er in 2024 vier data te onthouden: 6 april, 4 juni, 2 juli en 27 augustus.

Op deze avonden kunnen wielerliefhebbers in een veilige en gecontroleerde omgeving het parcours ontdekken van 18u15 uur tot zonsondergang, en dit alles in een familiale sfeer. Maar dat is nog niet alles, want er wordt ook animatie voorzien in de paddocks.

Open voor alle fietsliefhebbers

De Cycl’On Track staat open voor alle niveaus en alle soorten fietsen, van ervaren fietsers tot enthousiaste liefhebbers. Of u nu de voorkeur geeft aan wegwielrennen, mountainbiken of elektrisch fietsen, deze unieke ervaring op het Circuit van Spa-Francorchamps is ontworpen om alle fietsliefhebbers tevreden te stellen.

Amaury Bertholomé, Algemeen Directeur: “Ik ben heel erg enthousiast over het idee om deze nieuwe activiteit, voorbehouden aan fietsers, te introduceren op het Circuit van Spa-Francorchamps. Dit initiatief maakt deel uit van onze strategie om de activiteiten op en buiten de piste te diversifiëren. In 2023 introduceerden we met CircuitSp’Adventure en de Eeuwfeestwandeling nieuwe toeristische activiteiten. De Cycl’On Track brengt sport en toerisme samen. Het doel is om niet alleen motorsportliefhebbers een extra ervaring te bieden, maar ook om een nieuw publiek te laten genieten van de schoonheid van onze site. Buurtbewoners, toeristen, jong en oud, gezinnen, sporters,.. iedereen is welkom. We kijken ernaar uit om fietsers van overal te verwelkomen en de passie voor ons legendarische circuit met hen te delen.”

Inschrijvingen en aanvullende informatie

Vanaf 4 maart zijn de inschrijvingen geopend. 

Meer informatie over data, prijzen en inschrijvingen vindt u op onze website (www.spa-francorchamps.be), via het tabblad “Cycl’on Track”.

Retour aux news