Image SpaFrancorchamps

Een affiche met geschiedenis en legende voor de eeuweditie van de CrowdStrike 24 Hours of Spa

- De officiële affiche van het eeuwfeest van de CrowdStrike 24 Hours of Spa onthuld
- Twee Mercedes-AMG gescheiden door een halve eeuw bestormen de Raidillon
- De eerste in een reeks van 10 verzamelaffiches die heden en verleden combineren

De CrowdStrike 24 Hours of Spa viert van 26 tot en met 30 juni zijn 100ste verjaardag. SRO Motorsports Group, organisator van het evenement, stelt vandaag met veel trots de officiële affiche voor van deze legendarische wedstrijd. Een uitzonderlijke affiche voor een uitzonderlijke editie!

Dit meesterwerk is de eerste uit een reeks van tien verzamelaffiches die de constructeurs in de verf zullen zetten die dit jaar deelnemen aan de CrowdStrike 24 Hours of Spa. Die tien affiches betekenen ook een reis door tien decennia van de dubbele race rond de klok in de Ardennen. Niet alleen de huidige bolides, maar ook wagens die de geschiedenis van de race hebben geschreven, worden immers in beeld gebracht.

Net als van 2019 tot 2022 werd de affiche – of in dit geval affiches – ontworpen door de Franse artiest Guillaume Lopez. Op het eerste exemplaar bestormen twee Mercedes-AMG de mythische Raidillon, met in de achtergrond de pitlane in het verleden en het heden. Links het model dat tweede finishte in 1971, rechts de variant die de editie van de 100ste verjaardag zal betwisten in de kleuren van CrowdStrike. 

Op elk van de tien affiches zullen twee wagens – een moderne en een historische – zich zij aan zij bevinden. Na Mercedes zullen de overige actuele constructeurs in de kijker gezet worden: Aston Martin, Audi, BMW, Ferrari, Ford, Lamborghini, McLaren en Porsche. Er is ook plaats voor drie andere merken die de legende vorm hebben gegeven. Welke? Daarvoor is het raadzaam de kanalen van de CrowdStrike 24 Hours of Spa in het oog te houden. Daar worden, in de komende weken, elk om beurt de negende resterende verzamelaffiches onthuld.

Tot grote vreugde van de fans zullen die affiches in beperkte oplage verkrijgbaar zijn in de verschillende merchandisingstands tijdens de parade en op het Circuit de Spa-Francorchamps. Nog 100 dagen tot de GT’s koers zetten richting het centrum van Spa: de aftelklok is nu echt gestart!

“We wouden een affiche die iedereen zou bijblijven voor het eeuwfeest van de CrowdStrike 24 Hours of Spa en ik denk dat de fans niet ontgoocheld zullen zijn”, bevestigt Laurent Gaudin, General Manager van het evenement. “In plaats van één affiche maken we er tien, die in het teken zullen staan van de geschiedenis en de magie die deze legendarische wedstrijd in de loop der jaren heeft gecreëerd. Tien decennia, tien affiches en de mogelijkheid voor iedere fan om zijn favoriete merk in beeld te zien. Ik zou dan ook graag Guillaume Lopez bedanken, want hij is deze uitdaging glansrijk aangegaan.”

Meer info : https://www.crowdstrike24hoursofspa.com/

Retour aux news