Image SpaFrancorchamps

Tijd voor het grote familiefeest van de Hankook 25 Hours Fun Cup!

Het is het traditionele hoogtepunt van het seizoen in de Fun Cup! Geprogrammeerd op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli, wordt de editie 2024 van de Hankook 25 Hours Fun Cup die van de terugkeer van het grote familiefeest, een traditie op dit evenement dat zijn gelijke niet kent. “Het doel is ...

Het is het traditionele hoogtepunt van het seizoen in de Fun Cup! Geprogrammeerd op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli, wordt de editie 2024 van de Hankook 25 Hours Fun Cup die van de terugkeer van het grote familiefeest, een traditie op dit evenement dat zijn gelijke niet kent.

“Het doel is duidelijk om een zo groot mogelijk publiek te onthalen op het circuit van Spa-Francorchamps”, kondigt Benoit Abdelatif, de verantwoordelijke voor de discipline, aan. “De editie 2024 van de Hankook 25 Hours Fun Cup viert dus vooral de teurgkeer van een groots feest. Het betekent dat de toegang tot het circuit opnieuw helemaal gratis zal zijn! De Fun Cup staat synoniem voor autosport voor iedereen. Alles werd in het werk gesteld zodat onze ploegen volop een familiepubliek kunnen bekoren, dat dan zo het spektakel kan appreciëren van een ongelooflijk veelkleurig peloton dat de Raidillon aanvalt!”

Het betekent ook dat er een veelheid zal zijn aan animaties voor iedereen, met een Kids’ Village in het hart van de paddock, rijkelijk voorzien van opblaasbare springkastelen, en een circuit met elektrische wagentjes voor de allerjongsten. Dat zal alvast zorgen voor enkele roepingen binnen dit geloof! Materne zal trouwens alom tegenwoordig zijn om de smaakpapillen van de allerjongsten… en van alle anderen te stimuleren. Een basketveld, een fotocabine, die garant staat voor een onvergetelijke souvenir… De stand van Materne in het hart van de paddock, zal eenvoudigweg niet te missen worden.

Tieners en jongeren zullen niet weg te slaan zijn van de simulatoren van Ladbrokes F1, waarin ze het tegen elkaar kunnen opnemen terwijl de volwassenen volop kunnen genieten van de relaxruimtes met een mooie keuze aan cocktails. Kortom, het is het ideale kader om een competitie te bekijken die als nooit tervoren dicht bij het volk staat...

Sportief gezien is het randprogramma van de Hankook 25 Hours Fun Cup bijzonder verzorgd. We zien er de prestigieuze TCR Europe en zijn intense sprintraces, het Belcar Endurance Championship, die hartje Ardennen zijn derde afspraak van 2024 kent met een race van 125 minuten, de immer competitieve Lotus Cup Europe, de zeer populaire Belcar Skylimit Sprint Cup, de wagens met kleine cilinderinhoud van de 1300 ETC en de eenzitters van de Formule V (of Formel ‘Vau’)! Dat betekent 9 wedstrijden...voordat het grote moment, de start van de 25 Hours Fun Cup, is aangebroken, zaterdag, klokslag 16u50! En voor deze etmaalrace...plus één uur, zijn het een honderdtal Fun Cup die het tegen elkaar zullen opnemen! Het staat garant voor een veldslag tussen de beste teams van de Fun Cup op de Europese scene… en de rijders van diverse continenten!

“De Fun Cup zit middenin een zeer intense periode, met de traditionele 25 Hours onmiddellijk gevolgd door de wedstrijd op het circuit van de 24 Uren van Le Mans”, vervolgt Benoit Abdelatif. “Zeggen we het zoals het is. We zullen niet ieder jaar op het circuit van de Sarthe gaan rijden, maar de Hankook 25 Hours zullen altijd het hoogtepunt blijven van de discipline! De teams leveren zware inspanningen om hun ploegen samen te stellen en de wedstrijd belooft meer dan ooit betwist te worden…” We zetten dus koers naar het “mooiste circuit ter wereld” voor een niet te missen wedstrijd op de internationale kalender. See you in Spa !

Retour aux news