Ontdek de regio

Het Circuit de Spa Francorchamps is gelegen in de magnifieke regio van de Ardennen, een adembenemend groen en natuurlijk kader. Vlakbij de Hoge Venen en zijn gewaardeerde landschappen, biedt het u een scala van zeer uiteenlopende activiteiten:

 • Pistedopen
 • Geleid bezoek aan het cirrcuit
 • Karting
 • Wandelingen in de natuur
 • Kuuroorden (ontdek de beroemde Thermen van Spa)
 • Fijne Gastronomie en Streekgerechten
 • Culturele activiteiten
 • Musea (mis zeker niet het Museum van het Circuit in Stavelot)
 • Attractieparken
 • Shopping
 • Mountainbiken
 • Adventure Sports
 • Ontdekking van de omgeving per helikopter
 • Parachutespringen
 • Road Tours
 • Bars
   

... en nog heel wat andere mogelijkheden voor ontspanning en amusement. Het Circuit en zijn infrastructuren staan eveneens tot uw beschikking voor de organisatie van privé- of familie-evenementen, alsook voor een zakelijke organisatie of de pure verhuur van zalen.

Het Circuit en zijn omgeving lenen zich perfect voor ontdekkingstochten met familie of vrienden, voor een of meerdere dagen, in een rijk, plezierig en divers kader.

Om uw verblijf te organiseren en u het leven makkelijker te maken, ontdekt u hier alle informatie over restaurants en hotels in de omgeving.

De partners van het Circuit staan tot uw dienst om van uw verblijf een onvergetelijk moment te maken.

 

Land van Francorchamps : de rijkdom van de authenticiteit

Duizend-en-één wegen, die vertrekken van het Circuit van Spa-Francorchamps, leiden u naar een van de talrijke toeristische parels van de Provincie Luik, een streek rijk aan folklore, gastvrijheid en levenswarmte.

Net als het mythische circuit van Spa-Francorchamps, waarvan u in het automobielmuseum van de stad Stavelot een breed overzicht krijgt van zijn prestigieuze geschiedenis, draagt ook de provincie Luik bij aan de wereldwijde faam van Wallonië.

Ondergebracht onder het label Ardenne Bleue, zoals het blauwe water dat overal aanwezig is in deze hoek van België, bieden het Land van Herve, het Pays des Sources, het Land van de Vesder en de Oostkantons u prachtige regio’s met betoverende troeven om te ontdekken.

Website van het Promotiebureau voor Toerisme – Toerisme Wallonië

Website van de Toerismefederatie van de Provincie Luik

De liefhebbers van Karting kunnen deze website raadplegen:

www.francorchamps-karting.be

Stavelot

Rond een in Wallonië unieke, als erfgoed geklasseerde abdijsite, toont Stavolot het gezicht van een bewaarde stad uit de XVIIIde eeuw, met zijn majestueuze Grote Markt, zijn stenen en vakwerkhuizen, zijn overblijfselen, zijn steegjes en zijn fonteinen.

Als het ware historische en culturele hart van de Hoge Ardennen, klopt de stad op het ritme van zijn drie musea en zijn permanente culturele animatie, met achtereenvolgens exposities, internationale festivals met muziek, jazz, verhalen, theater en grote folkloristische feesten zoals de Laetare des Blancs Moussis, een van de bekendste carnavals van België.

Het Land van Stavelot, een vroeger Abdijvorstendom, is dat van de grote Ardense bossen. Van de venen van Hockai tot Coo, waar de mooie Amblève vertrekt, biedt het grandioze landschappen en tientallen kilometers wandelpaden die leiden naar de rustgevende gehuchten over legendarische wegen.

In de loop der eeuwen, hebben de natuur en de mens het gezicht van het Land van Stavelot gevormd. Het is een streek van geschiedenis en cultuur, maar ook en vooral een streek van gastvrijheid.

Website van het Toerismebureau van Stavelot

Malmedy

De stad Malmedy, gelegen aan de samenstroom van de Warche en de Warchenne, is comfortabel genesteld in de bodem van een uitzonderlijk groene vallei. Omringd en overhangen door zijn vele dorpjes, vormt Malmedy een belangrijke toeristische en culturele aantrekkingspool.

De bevolking van Malmedy van haar kant, heeft een open en gastvrij karakter, en tegelijkertijd ook een zeer feestelijke spirit. Waarschijnlijk is dit te danken aan de culturele omwentelingen die de stad in zijn geschiedenis als grensstad heeft gekend. De inwoners hebben inderdaad de Waalse taal en hun lokale folklore verheven tot de rang van culturele rijkdom. En ze missen ook geen enkele gelegenheid om samen te komen en feest te vieren. De kleurrijke kalender van Malmedy is het bewijs dat deze folklore nog altijd zeer levendig is. Doorheen deze pagina’s die gewijd zijn aan het lokale toerisme, zal u talloze locaties en bezienswaardigheden uit de regio kunnen bezoeken. U krijgt een overzicht van vele activteiten, wandelingen en evenementen in de Stad en haar omgeving.

Website van de stad Malmedy

Spa

Als Moeder van alle kuuroorden biedt Spa, de hoofdstad van het Pays des Soucre, een ultramodern centrum dat gewijd is aan het plezier van de zintuigen, dankzij de ijzerhoudende, sprankelende en zachte wateren. Zijn golfterrein, zijn casino en zijn vele wandelroutes kunnen voldoen aan eenieders smaak.

Website van de stad Spa

Website www.pays-des-sources.be

Website www.spatourisme.be

Website www.tourismejalhaysart.be

Het Land van de Vesder, een getuige van de technologische expertise van het begin van het grote automobielavontuur en de weefgetouwberoepen, strekt zich uit tot aan de poorten van de stad Verviers, meer dan ooit de hoofdstad van het water.

Website www.paysdevesdre.be

Land van Herve

In het Land van Herve, groen met zijn majestueuze boomgaarden, laat u zich maar al te graag verleiden door streekproducten zoals siroop, kaas, cider, abdijbier en andere varkensvleesproducten.

Website www.paysdeherve.be