Onze nieuwe toeristische activiteiten

Circuitsp’Adventure en Centenary Walk

Circuitsp’Adventure

Circuitsp'Adventure is een nieuw toeristisch aanbod dat de gebaande paden links laat liggen. 

Het circuit van Spa-Francorchamps, dat zich bevindt in het hart van de Ardense bossen, wordt vaak beschreven als het mooiste circuit ter wereld. Toch zijn maar weinig mensen zich bewust van de rijke flora en fauna.

Het is dit minder bekende aspect van onze site dat we het publiek willen laten ontdekken. Hiervoor nemen we hen mee op een wandeling in het hart van de natuur. Deze 1.5 kilometer lange wandeling brengt bezoekers van de ene oever van de ‘Eau rouge’ naar de andere, met bruggen over de beroemde rivier, maar ook op vlonders tijdens een deel van de wandeling. 

En dat is nog niet alles. Circuitsp'Adventure is ook ontworpen als een leuke en leerzame wandeling in het hart van het circuit. Gezinnen, natuurliefhebbers en sportievelingen zullen er zeker blij mee zijn.

Iedereen kan zich onderdompelen in de wonderen van het circuit van Spa-Francorchamps via sportieve activiteiten, spelletjes en de ontdekking van de flora en fauna via educatieve panelen, ...

De Centenary Walk

de geschiedenis van het circuit verteld aan de hand van 10 helmen

Het circuit van Spa-Francorchamps biedt een tweede wandeling aan, die deze keer in het teken van het eeuwfeest staat. De ‘Centenary Walk’ neemt je mee op een reis door de tijd aan de hand van de tien reusachtige helmen die overal op het terrein van het circuit te vinden zijn en die elk een decennium van de geschiedenis van het circuit belichten, van 1921 tot 2021, het jaar van de 100ste verjaardag.

De Voor de helmen zijn panelen geïnstalleerd waarmee je jezelf (door het scannen van een QR-code) kunt onderdompelen in de geschiedenis van het circuit via teksten die in vier talen zijn vertaald en die jaar na jaar de grote momenten van het circuit vertellen.

Deze twee wandelingen zijn een nieuwe manier om het circuit te bezoeken. Ze vullen de circuitactiviteiten aan met een nieuw toeristisch aanbod naast de traditionele rondleidingen en vergroten de toeristische aantrekkingskracht van een site die meestal gratis voor een groot aantal mensen toegankelijk is.

 

Bekijk de video

Bekijk de kaart van de wandeling