Cashless

Wat is Cashless?

Cashless, wat "zonder contant geld" betekent, is een elektronische portemonnee in de vorm van een kaart of een smartphone-applicatie. Het is een alternatief voor bankkaarten, zonder gekoppeld te zijn aan uw bankrekeningen, waarbij gebruik wordt gemaakt van contactloos betalen. Dit nieuwe beveiligde systeem heeft tot doel, zoals de naam al doet vermoeden, contante transacties te laten verdwijnen.


Waarom overschakelen op Cashless?


Deze nieuwe betaalmethode is niet alleen veiliger en handiger dan de andere, maar ook veel sneller. Cashless zal de wachtrijen verminderen, zoniet elimineren. Zo snel heeft u uw rekeningen nog nooit vereffend! Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over uw saldo. Er wordt niet meer afgeschreven dan het bedrag dat u heeft bijgeschreven, en in een paar klikken wordt u terugbetaald.


Hoe werkt het? :


1. Ontvang uw Cashless kaart: Om uw Cashless kaart van het Circuit van Spa-Francorchamps te verkrijgen, gaat u naar een van onze verdelers op het circuit (Stadium High Zone, Paddock Endurance - voor de toren, Paddock Endurance - "L'Arbre qui tue", Combes, Double Gauche). 


2. Consumeer : Om uw consumpties (alleen drankjes en eten) te betalen, gaat u heel eenvoudig met uw kaart langs de betaalterminal. U kunt ook de officiële applicatie van het Circuit van Spa-Francorchamps gebruiken om te betalen met uw cashless rekening, met behulp van de weergegeven QR-code. Open hiervoor de applicatie en presenteer bij het betalen van uw bestelling de QR-code die verschijnt. Zorg ervoor dat u uw cashless kaarten koppelt aan uw online rekening (cashless.spa-francorchamps.be). Bij elke transactie wordt uw rekeningsaldo aan u gecommuniceerd.


3. Uw rekening is leeg :

1)Indien u alleen een kaart heeft, gaat u naar de dichtstbijzijnde terminal en herlaadt u de kaart met het gewenste bedrag, contant of met een bankkaart.

2)Indien uw kaart is gekoppeld aan een cashless rekening, kunt u deze herladen aan de terminal of via de applicatie van het Circuit van Spa-Francorchamps.


4. Het geld terugkrijgen dat op uw Cashless kaart is gezet:

U heeft een cashless rekening nodig om een ​​terugbetaling aan te vragen. Download onze applicatie van het Circuit van Spa-Francorchamps als u dat nog niet heeft gedaan, ga naar het tabblad "Terugbetaling" en klik op de link op de pagina om een ​​terugbetaling aan te vragen. De terugbetaling vindt alleen plaats in de vorm van een bankoverschrijving, er kan geen contante terugbetaling plaatsvinden.


FAQ

Wat is Cashless?

“Cashless” is het unieke betaalmiddel voor de eet- en drinkstands van het Circuit van Spa Francorchamps. De betaalmiddelen worden gematerialiseerd door een kaart of een elektronische rekening die moet worden aangevuld. Het principe is hetzelfde als bij contactloos betalen. Het volstaat om met de cashless kaart of de QR-code van de applicatie even langs de betaalterminal te laten gaan opdat het bedrag direct afgeschreven wordt. Deze methode zorgt voor een veiligere betaling, vergemakkelijkt de betaling en vermindert de wachtrijen.

Geldigheid van de cashless kaart:

Eenmaal de kaart is aangekocht, voor € 1, is deze actief vanaf het eerste gebruik. Er is geen vervaldatum. Uw kaart zal dus steeds actief blijven voor de volgende seizoenen, u hoeft er geen nieuwe aan te schaffen. Denk er wel aan om de geldigheid van uw saldo in het oog te houden. De activatie van de cashless rekening via de applicatie is gratis.

Geldigheid van het saldo op de cashless rekening:

Het saldo van uw cashless rekening wordt afgesloten en gaat dus verloren vanaf 365 dagen na het laatste gebruik. Om uw saldo terug te krijgen, gaat u naar de applicatie van het Circuit van Spa-Francorchamps en vraagt ​​u een terugbetaling van uw saldo aan. Deze zal plaatsvinden binnen de 30 dagen. Om de geldigheid van uw saldo te verlengen, hoeft u alleen maar uw kaart in een van onze snackbars te gebruiken of uw account aan te vullen om de vervaldatum met een extra jaar te verlengen. De terugbetalingskosten bedragen ​​€ 2,- per overschrijving. Zodra u een terugbetaling aanvraagt, wordt het terug te betalen bedrag geblokkeerd, maar kunt u uw kaart nog steeds opladen. Voor houders van een cashless kaart is de registratie van de kaart in uw cashless rekening noodzakelijk.

Mijn saldo is verlopen, wat moet ik doen?

Indien uw saldo verlopen is, is het helaas te laat, dan is het is verloren. Uw rekening en uw kaart zijn echter nog steeds geldig en u kunt er nog steeds geld op storten. 

Hoe maak je een cashless rekening aan voor het Circuit van Spa-Francorchamps?

Ga naar onze website https://cashless.spa-francorchamps.be/ of de officiële Circuit-applicatie, en volg de instructies in het tabblad "Cashless".

Waarom is het nodig om een ​​cashless rekening aan te maken voor het Circuit van Spa-Francorchamps?

De mobiele cashless rekening dient om : Om het saldo van de rekening te raadplegen ; Om de cashless kaart op te laden via de applicatie ; Om de bestellingshistoriek te raadplegen ; Om een terugbetaling aan te vragen ; Om rekeningen op te vragen met betrekking tot consumpties ; Om een factuur te vragen ; Om de geldigheid van het resterende saldo te controleren ; Om te genieten van voordelen die zijn voorbehouden aan de eigenaars van een cashless rekening ;

Waar kan ik de geschiedenis van mijn consumpties raadplegen?

Deze zal beschikbaar zijn in de applicatie. U zal er ook kunnen zien op welke plaatsen u uw cashless rekening heeft gebruikt.

Hoe kan ik mijn cashless rekening verwijderen (of deactiveren)?

Open de applicatie, identificeer uzelf, ga naar instellingen en klik op het tabblad "mijn account verwijderen".

Ik ben mijn kaart kwijt! Mijn kaart is gestolen! Wat moet ik doen?

Geen nood, als uw kaart op uw rekening is geregistreerd, kunt u deze blokkeren en het saldo overboeken naar een andere kaart of het saldo in uw elektronische portemonnee bewaren.

Mijn kaart is stuk / Mijn kaart werkt niet meer. Werkt uw kaart niet meer of niet correct?

Dan kunt u deze zonder extra kosten omwisselen, OP VOORWAARDE dat uw kaart is gekoppeld aan een cashless rekening. U kunt uw saldo online overboeken naar uw nieuwe kaart. 

Hoe gebruik ik de cashless kaart van Spa-Francorchamps?

Afspraak in al onze snackstands (Food & Beverages), l’Arbre qui Tue en de Pit Brasserie, vraag wat u wil consumeren en ga met uw kaart langs de betaalterminal. De transactie zal automatisch plaatsvinden.

Waar kan ik mijn saldo raadplegen?

U kunt uw saldo raadplegen door u te identificeren op onze applicatie (vergeet niet uw kaarten aan uw rekening te koppelen) alsook bij de verschillende eet- en drinkgelegenheden bij elke consumptie.

Hoe en waar kan ik geld bijstorten op mijn cashless rekening? Is uw saldo onvoldoende of helemaal op?

Geen zorgen, herlaad uw kaart met behulp van onze applicatie in het tabblad "Cashless" of rechtstreeks bij de terminals die u overal op het  Circuit van Spa-Francorchamps vindt. Liever contant betalen? Dat kan bij de terminals! (KAART MET TERMINALS)

Wat kan ik kopen met het geld op mijn cashless rekening?

U kunt producten consumeren in onze verschillende snackstands, alsook in de Pit Brasserie.

Is het mogelijk om meerdere cashless kaarten aan een rekening te koppelen?

Ja, dat is mogelijk. Open hiervoor de applicatie, identificeer uzelf of maak een rekening aan, ga naar de instellingen, daar vindt u een specifiek tabblad waarmee u uw kaarten kunt koppelen. Handig voor wie met familie of een groep vrienden komt!

De terminal waar ik mij bevind werkt niet. Wat moet ik doen?

Wij excuseren ons voor het ongemak en we doen ons best om dit probleem op te lossen. In tussentijd vragen we u vriendelijk om onze app te gebruiken of naar een andere terminal te gaan. Oplaadproblemen? Zijn al onze terminals buiten gebruik? Wij verwijzen u naar support.cashless@spa-francorchamps.be U heeft nog steeds de mogelijkheid om met uw bankkaart te betalen.

Kan mijn cashless-kaart worden gebruikt bij andere evenementen die dit systeem gebruiken?

Neen, de cashless kaart van het Circuit van Spa-Francorchamps kan enkel gebruikt worden op het Circuit van Spa-Francorchamps. En omgekeerd kunnen cashless-kaarten gekoppeld aan festivals en andere evenementen niet worden gebruikt op ons Circuit.

Worden er andere betaalmethoden geaccepteerd op het terrein?

Ja, u kunt nog steeds betalen met een klassieke bankkaart (inclusief Visa en Mastercard), naast de cashless kaart, bij snackstands, bars en restaurants op het circuit. De fanshop daarentegen accepteert het cashless-systeem niet, maar aanvaardt naast bankkaarten nog steeds contante betalingen.

Het Circuit is gesloten, wat moet ik doen met het geld dat ik nog op mijn rekening heb?

Vraag een terugbetaling van uw resterende saldo aan, tegen een vergoeding van € 2, of gebruik het volgend seizoen op ons circuit! Zorg ervoor dat uw saldo tegen die tijd nog geldig is.

Kan ik ook betalen met mijn mobiele applicatie van het Circuit?

Ja, u kunt de QR-code die in de app verschijnt, presenteren bij het plaatsen van een bestelling. Dit zal automatisch uw cashless rekening debiteren alsof u uw kaart heeft gescand. Om dit te doen, moet u ervoor zorgen dat u op uw applicatie bent ingelogd op uw cashless rekening.

Ik ben mijn cashless kaart van het Circuit thuis vergeten. Wat nu?

U kunt uw drankjes betalen met een bankkaart, of nog steeds uw cashless rekening gebruiken door middel van QR-codes en uw mobiele telefoon. U heeft ook de mogelijkheid om een ​​nieuwe kaart te kopen als u dat wenst.

Kan ik ook de applicatie Payconiq by Bancontact gebruiken?

Helaas kan dit momenteel niet. Deze applicatie kan niet worden gebruikt om geld op uw cashless rekening te storten, noch als betaalmiddel om uw consumpties te betalen.

Is er een maximum saldo op de cashless rekening?

Ja, voorlopig is het plafond vastgesteld op € 500. Bekijk gerust onze algemene voorwaarden voor meer informatie.

Ik heb alleen contant geld. Wat moet ik doen?

Gebruik het bij terminals die contant geld accepteren (zie kaart met terminals) om uw cashless rekening te kopen en op te laden.

Is het aanmaken van een cashless rekening verplicht?

Neen, u hoeft geen rekening te hebben om een ​​kaart te kopen of op te laden. U geniet echter van veel voordelen door u te registreren (inclusief het aanvragen van een terugbetaling).

Kan ik mijn cashless kaart op het hele Circuit gebruiken?

De cashless kaart is voorlopig alleen te gebruiken in alle eet- en drinkgelegenheden op het terrein. We herinneren u er echter aan dat de cashless kaart van ons Circuit de komende seizoenen herbruikbaar is, maar dat deze niet zal werken als u ze bij andere evenementen probeert te gebruiken, of ze nu zijn uitgerust met een cashless systeem of niet.

Zijn er kosten verbonden aan de cashless kaart?

Ja, de kaart kost € 1, maar heeft een oneindige geldigheidsduur.

Hoe kan ik zorg dragen voor mijn kaart?

Stel de kaart niet bloot aan vlammen, water of extreme hitte. Pas vooral op dat u de chip aan de binnenkant niet beschadigt. Als uw kaart is doorboord, is deze onbruikbaar en moet u er een nieuwe aanschaffen. Werkt uw kaart niet meer of niet correct? Dan kunt u deze zonder extra kosten omwisselen, OP VOORWAARDE dat uw kaart is gekoppeld aan een cashless rekening. U kunt uw saldo online overboeken naar uw nieuwe kaart. 

General conditions - cashless