De Formula 1 Rolex Belgian Grand Prix 2020 zal op 30 augustus plaatsvinden achter gesloten deuren.

PERSCOMMUNIQUÉ- SPA GRAND PRIX

02.06.2020
De Formula 1 Rolex Belgian Grand Prix 2020 zal op 30 augustus plaatsvinden achter gesloten deuren.
Le Formula 1 Rolex Belgian Grand Prix 2020 se tiendra à huis-clos le 30 août prochain.

Spa Grand-Prix SA, de promotor van de Belgische Grote Prijs Formule 1, bevestigt dat de race die op 30 augustus 2020 op het circuit van Spa Francorchamps staat gepland, achter gesloten deuren zal plaatsvinden. Dit in strikte overeenstemming met de gezondheidsrichtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad en in samenspraak met de Federale en Waalse Regeringen.

Het Circuit van Spa-Francorchamps maakt integraal deel uit van de geschiedenis van de Formule 1. Het staat sinds de oprichting van het wereldkampioenschap in 1950 op de kalender en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de meest legendarische circuits ter wereld. Als zodanig moest ons nationale circuit zijn plaats op de kalender behouden en dus ook zijn rol spelen in de voortzetting van het wereldkampioenschap 2020.

Vanessa Maes, CEO van Spa Grand Prix verduidelijkt : « Het behoud van dit evenement werd mogelijk gemaakt dankzij de inspanning en de medewerking van de Waalse Regering, het Circuit van Spa-Francorchamps, de RACB, de FIA maar ook de FOM, aangezien deze Grote Prijs buiten het "Promotor"-contract en zonder financiële bijdrage van het Waalse Gewest zal worden georganiseerd. » Met dit nieuwe model kan het Circuit van Spa-Francorchamps, een belangrijke economische actor in Wallonië, de financiële gevolgen van deze historische crisis enigszins verzachten. De onderhandelde voorwaarden maken het ook mogelijk om de plaats van de Belgische Grote Prijs op de zeer gegeerde kalender van het Formule 1-wereldkampioenschap veilig te stellen, aangezien deze een verlenging van ons huidige "Promotor"-contract tot 2022 omvatten. ».

Melchior Wathelet, Voorzitter van Spa Grand Prix, verklaart : « Onze sector, gericht op sport en ontspanning, lijkt op dit moment erg onbelangrijk. Maar we hopen dat de aankondiging van de hervatting van het Formule 1-wereldkampioenschap voor onze fans een boodschap van hoop is en dat ze hiermee weer wat positiever naar de toekomst kunnen kijken ».

Willy Borsus, Waals minister van Economie zegt: "De Grote Prijs van Francorchamps is een Waalse parel die bijdraagt aan de wereldwijde bekendheid van ons land en onze regio. De organisatie zonder publiek is natuurlijk een teleurstelling voor de toeschouwers en een serieus verlies voor de regio in termen van economische inkomsten. Maar dankzij de voorwaarden die met de FOM werden overeengekomen, kan de Waalse regio het verlies beperken en wordt de Grote Prijs van 2021 en 2022 veiliggesteld. Ik ben tevreden dat we de wedstrijd kunnen organiseren, zelfs achter gesloten deuren. Zo kunnen we de vele enthousiastelingen, ondanks een moeilijke mondiale context, toch nog een mooi spektakel aanbieden. "

Spa Grand-Prix SA nodigt alle klanten die in het bezit zijn van een ticket voor deze editie van 2020 uit om de website www.spagrandprix.com te raadplegen. Daar vinden ze alle nodige informatie om hun tickets over te zetten naar de editie van 2021 of een terugbetaling aan te vragen.