Image SpaFrancorchamps

Ladies & gentlemen, Start your engines !

Ladies & gentlemen, Start your engines !

Onze teams staan ​​op de startgrid, vol ongeduld om jullie te verwelkomen voor het seizoen 2022. Een seizoen dat opnieuw heel spannend belooft te worden!

 

Het Circuit van Spa-Francorchamps is vanaf 16 maart voor iedereen toegankelijk. En na twee hectische jaren is dit opnieuw zonder beperkingen. U zult weer kunnen genieten van een seizoen vol trackdays, races en evenementen!

 

De winterstop was de gelegenheid voor een grondige facelift van het Circuit. Allereerst voor de baan, waarvan de lay-out niet is veranderd, maar waarvan de veiligheid werd versterkt en aangepast met het oog op de terugkeer van een legendarische race: de 24H SPA EWC Motos op 4 en 5 juni (FIM Endurance World Championship). Een verbreding van de run-off zones, de aanleg van grindbakken, nieuw asfalt bij de Raidillon en Speakers corner en tot slot, voor deze laatste bocht, de aanleg van een dubbele baan: een ongewijzigd traject voor de vierwielers en een tweede traject aan de linkerkant voor de tweewielers. De fans van de tweewielers zullen een uitzonderlijk weekend kunnen beleven met het EWC-moto endurance kampioenschap en de drie ondersteunende races die het programma vervolledigen: de 4 Hours Spa Classic, het FIM Sidecar Wereldkampioenschap en tot slot de International Bridgestone Handy Race. Rondom het Circuit zullen veel activiteiten en ervaringen worden aangeboden aan de fans, die in de beste omstandigheden zullen worden ontvangen.

 

Er is nog een nieuwigheid in het eerste weekend van september. Het Circuit zal dan een UCI-wedstrijd organiseren met de WES Spa-Francorchamps UCI E-Mountain Bike World Cup. Onze beroemde uitgestrekte bossen vormen het perfecte terrein voor de Wereldbeker Elektrische Mountainbikes. Dit is opnieuw een stap in de diversificatie van het Circuit. Aan de ene kant verwelkomen we met de fiets een niet-motorsport, maar aan de andere kant gaan het om een elektrische manche, een andere technologische evolutie.

 

Op de piste openen Les Brûleurs de Gommes de reeks van niet te missen evenementen vanaf het eerste openingsweekend. Op de racekalender vinden we begin mei de WEC-6 hours of Spa. Tradities blijven bestaan ​​met de 24 uur van Spa-Francorchamps en de komst van een zekere Valentino Rossi eind juli, de Belgische Grote Prijs Formule 1 eind augustus en de ELMS in september. Op vlak van endurance verwelkomen we de 25h Fun Cup, de 12 uur van Spa-Francorchamps, de DTM, de 24H2CV en natuurlijk de 6H motos.

 

Liefhebbers van mooie mechanica zullen de Spa Six Hours, de Spa Classic, de Bikers’ Classics of de Spa Summer Classic niet willen missen. En ook het Franco Fun Festival, de GT Open, de Spa Italia & Spa Asia, het Spa Racing Festival en de Porsche Club Francorchamps Days staan op het programma. En uiteraard mogen we de Benelux World Rallycross van Spa-Francorchamps in oktober niet vergeten!

Kortom, er is ook dit jaar weer voor elk wat wils, met een rijke en gevarieerde kalender vol wedstrijden en meetings. Om nog maar te zwijgen van onze honderden trackdays, SRO testdagen, de SRO Speed ​​Week, en de EWC Motos en ELMS testdagen. Tot groot plezier van iedereen.

Ook dit jaar hebben we gewerkt aan een betere ontvangst van het publiek. Dankzij de bouw van een tribune op de top van de Raidillon, krijgt u een adembenemend uitzicht tot aan La Source. Vanaf eind april is deze toegankelijk voor het publiek.

Het Circuit van Spa-Francorchamps zet volop in op innovatie, maar behoudt tegelijkertijd zijn ziel, die stevig verankerd zit in zijn geschiedenis. Deze geschiedenis kunt u in de loop van het seizoen ontdekken in het kader van een tentoonstelling ter gelegenheid van ons 100-jarig jubileum.

Vol ongeduld kijken wij er naar uit om jullie, in steeds grotere aantallen, met familie of met vrienden, te mogen verwelkomen in onze Ardense motorsporttempel.

 

 

 

 

Retour aux news